En Sıcak Konular

'Tek parti iktidar olsun'

9 Haziran 2011 11:02 tsi
İş dünyası, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerin sonucunu merakla bekliyor. Yatırımlarını buna göre biçimlendirecek olan girişimciler, tek parti iktidarının Türkiye'nin gücünü artıracağına, koalisyonların ise ülkeye en önemlisi de ekonomiye büyük darbe vu

Seçim öngörülerini Cihan'a açıklayan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak'ın gönlü siyasi ve ekonomik istikrardan yana. Türkiye'nin 2009'da dünyayı vuran ekonomik bunalımı rahat atlattığına işaret eden Boydak, şu değerlendirmelerde bulunuyor:

"Bunda tek parti iktidarının kuşkusuz önemli rolü var. Bakın AK Parti'nin muktedir olduğu dilimde ülkemizin dış dünyaya karşı tanınırlığı arttı, sınır ülkelerle güçlü bağlar kuruldu. Olanlardan hakikaten büyük mutluluk duyuyoruz. 9 sene içinde eğitime, altyapıya, yollara önemli yatırımlar yapıldı. İhracat, üretim ve istihdamda büyük artışlar görüldü.

Gelinen aşamada 12 Haziran seçimlerinden tek parti iktidarının çıkması olumlu ve iyi olur. Buna karşılık koalisyon Türkiye ekonomisine büyük darbe vurur, sorunlara sebep olur. 1980'lerin sonunda Güney Kore'nin önündeydik. Fakat onlar şu anda bizi fersah fersah geçti. Bunun temelinde Türkiye'nin 1990'lı senelerde koalisyonlarla kaybettiği zaman yatıyor."

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ise idarede devamlılığın ilerleme adına önemli olduğunu vurguluyor. Küçük, ekonomik istikrarın siyasi istikrardan kaynaklandığını kaydederken, "2003'ten beri ekonomide iyi bir tablo görüyoruz. Bunda yönetimin önemli bir payı var. Temennimiz bu tablonun devamıdır. Şu an tek parti iktidarı Türkiye'nin yararınadır. Koalisyon büyük ekonomik kayıplara sebep olabilir." yorumunu yapıyor.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Kısacık da Hacı Boydak ve Vahap Küçük gibi tek parti iktidarının ülkeye büyük faydaları olacağı görüşünde. Kısacık, dünyayı iyi okuyan, Türkiye'nin önünü açacak ve zamanın ruhuna uygun anayasa ortaya koyacak bir anlayışı iktidarda görmeyi temenni ediyor.

Sanayiciler olarak idarenin bütünlüğünü esas aldıklarını belirten Kısacık, "Malum koalisyonlar zamanında fikir birliğine ya da mutabakata varılıp, süratle karar alınamıyordu. Bu anlamda tek partinin iktidar olması daha avantajlı." diyor.

Koalisyonların büyük ekonomik kayıplara sebep olabileceğini savunan İsmail Hakkı Kısacık'a göre bu tür idareler Türkiye'de başarılı olamadı, olamıyor. Çünkü bakanlıklar ayrı ayrı partilerin elinde bulunuyor, bundan dolayı karar almada gecikmeler, güçlükler görülüyor. Haliyle ekonomik ve siyasi sorunlar da artıyor.

TUSKON Başkan Yardımcısı Recep Ekşi de Türkiye'nin tek parti iktidarı ile dirayetli ve güçlü bir konuma geleceğini dile getiriyor. Ülkenin koalisyonla idare edilmeye yatkın olmadığını anlatan Ekşi, bu argümanını siyasi tarihin de teyit ettiğini vurguluyor.

İstikrarın yatırımlar bağlamında da önemli olduğundan söz eden Ekşi, "Firmalar yatırım yapmak için seçimlerin tamamlanmasını bekliyor. Tek partinin devamı halinde yatırım hedeflerini hayata geçirecekler, koalisyon halinde de yatırımlarını durduracaklar. Evet, sandıktan koalisyon değil de tek parti çıkarsa Türkiye'ye yatırımlar artacak, ülkenin önü açılacaktır." ifadelerini kullanıyor.


CİHAN



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,550 µs