En Sıcak Konular

Hayırlısı inşallah: Bilderberg Türkiye’de!

0 0 0000 00:00 tsi
Hayırlısı inşallah: Bilderberg Türkiye’de! Bilderberg’i yeniden ağırlıyoruz. Bu seneki toplantı el yakar cinsten. Konuları, zamanlamasını ve konukları da öyle. 32 yıl sonra Türkiye’ye ‘dönen’ Bilderberg, bu sene ilginç konuları ve “konukları” ağırlayacak. Tabii

Hala en gizemli ya da efsane “küresel” toplantılardan biri olarak duyurulsa da aslında artık öyle sayılamaz. Zira katılımcılara zımnen getirilen konuşma yasağı bir çok kere ihlal edildiği, içeri her yıl daha fazla sızdığı, katılımcılar listesinin sayfa sayfa yayınlandığı bir toplantının “gizemli” olduğunu söylemek artık çok doğru değil.

Yine de bu durum geleneksel Bilderberg toplantılarının önemsiz olduğu anlamına gelmiyor. Hem de hiç. Üstelik bu sene Bilderberg toplantılarının bizim için bir başka önemi daha bulunuyor ki, o da Türkiye’de yapılacak olması.

“Türkiye, İran ve enerji”

Yani Bilderberg’a yönelik merak-adı bira markasına benzese bile-İstanbul’da şekillenecek bu yıl. 2007 toplantısı 31 Mayıs'ta Türkiye'de yapılacak. Üstelik gündem da tam anlamıyla el yakar cinsten.

Bilderber toplanılarını bu denli önemli ve dikkat çekici yapan işlediği konular olduğu denli, katılımcıları. Çünkü her yıl üm dünyadan en üst düzey insanlarla birlikte “en üst düzeye gelecek” insanlar da bu toplantılara iştirak ediyor.

Elbette bu seneki toplantı da böyle olacak. Keza Bilderberg’e uzatılan merceklerin haklı bir sebebi daha bulunuyor. Konular sadece ana temalarla sınırlı tutulmuyor ve geleceğe yönelik fütürist perspektifler de açılıyor. Bilderberg’e yönelik “gündemi belirliyorlar, dünyayı yönetiyorlar” iddialarının bir nedeni bu ise, ikinci nedeni de o gündemin “genellikle” tutuyor olması.

32 yıl sonra yeniden…

Bilderberg’in son toplantısı Kanada’da yapılmıştı. Ottawa’daki bu zirveye Türkiye’den içlerinde Egemen Bağış ve Ümit Boyner’in de bulunduğu 6 kişi katıldı. Bu sene 31 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşiyor.

Peki İstanbul’da Bilderbergçiler ne konuşacak?..  Gündemin İran’a olası operasyon, enerji politikaları ve Türkiye’nin AB süreci olacağı dedikoduları kulağa geliyor. Ancak AB ve Türkiye ilişkileri bir önceki toplantıda uzun uzadıya tartışılmıştı.

Keza İran meselesi de konuşulsa bile, olası risklerin ele alınmasından öteye geçmeyebilir. Ancak iyibilgi kaynaklarına göre bu sene daha çok “enerji” üzerinde durulacak. Uzun yıllardan sonra Türkiye’ye dönen Bilderberg’in bu kararı doğru olabilir.

Çünkü günlük tartışmalar içinde fark edilmese de Türkiye’nin bölgenin hatta dünyanın enerji merkezlerinden biri olma yolunda önemli adımlar attığı, Batı ülkelerinin de bu süreci desteklediği biliniyor. Bu gerçekten de önemli bir konu ve gerçekleşirse Türkiye “dünyanın” vanası olabilir. Bu yüzden Bilderberg’in bu konuya ayrı bir hassasiyet gösteriyor olması normal. Yine de içeriği daha çok merak ediyorsanız, size iyibilgi tüyosu verelim! Aynı zamanda yapılacak G-8 toplantılarına bakın. Hem konularına hem “konuklarına”.

Güvenlik kimin?

Bilderberg toplantılarında gizlilik hala esas olduğundan ve katılımcılar hep kalburüstü simalar olduğundan ağırlanmaları ve korunmaları “özel” ihtisas gerektiriyor. Bu yüzden İstanbul’da Bilderberg oturumlarının selametini Milli İstihbarat Teşkilatı sağlayacak.

Ama yalnız başına değil. CIA de burada olacak. MİT yetkilileri ile Amerikan istihbarat temsilcilerinin önümüzdeki hafta Türkiye’ye gelip koruma planlarını hazırlaması bekleniyor. Burada neden CIA’in devrede olduğu sorulabilir.

Toplantı Türkiye’de gerçekleştiği için MİT’in sorumluluk üstlenmesi elbette doğal. Ama ya CIA? Bu soruya alınacak en akla yakın yanıt, ABD’li katılımcıların da İstanbul’da bulunacağıdır. Artık ne kadar tatmin olursanız! Ancak alınacak güverlik önlemlerinden tatmin olacağınızı rahatlıkla söyleyebiliriz.
Bilderberg Nedir?
Bilderberg toplantıları, ilk olarak 1954 yılında Hollanda'da başladı. İsmini ilk toplantının yapıldığı Bilderberg Otel’den alır. Bilderberg, CFR ve öteki örgütlerin Avrupa ayağını ve etkinliğini teşkil etmek için Hollanda'da Oosterbeek şehrinde Bilderberg Oteli'nde 1954'te kurulmuştur. Dünyanın yönetimi ve küreselleşme konusunda her yıl farklı ülkelerde toplantılar yapar. Toplantılar son derece gizli koşullarda ve özel ortamlarda yapılır. Katılanlar bu konuda hiçbir bilgi vermezler. "Spotlight" isimli bir dergileri de vardır.

Bilderberg'in kurucuları arasında Hollanda prensi Bernhard ve Polonyalı sosyolog Dr. Joseph Hieronim Retinger de vardır. Retinger, Bilderberg'in babası olarak bilinir. Bilderberg'in kuruluşunda, ABD istihbarat örgütlerinin, özellikle CIA'nın rolü olduğu çok iyi bilinmektedir. Prens Bernhard ise eski bir NAZİ SS üyesidir, 1937'de Hollanda prensesi ile evlenmiştir, ama Nazilerle olan yakın bağları çok iyi bilinmektedir (Marrs 2000). ABD'li gizli örgüt ve CFR üyelerinin bazıları da Bilderberg üyesidir.

Aslında Bilderberg, CFR'nin çok daha gizli bir biçimde uluslararası boyuta yayılmış halidir. Hedefi; Yeni Dünya Düzeni'ni ve ABD-İngiltere hâkimiyetini ve emperyalizmini tüm dünyaya yaymaktır. Her yıl yapılan çok gizli ortamdaki toplantıları; hem CIA, hem de o ülkenin istihbarat örgütü kontrol eder. Türkiye'de son 50 yıldır başa geçen ünlü politikacıların çoğunluğu Bilderberg üyesidir, halen bu gizli Bilderberg üyeleri Türkiye'nin etkin yönetiminde rol almaktadırlar. Türkiyedeki toplantılar şu ana dek 18-20 Eylül 1959'da Yeşilköy-İstanbul'da, 25-27 Nisan 1975'te (Çeşme'de Hotel Altın Yunus'ta) yapılmıştır.

Her yıl değişik bir ülkede yapılan toplantıya Batı dünyasının siyasi ve ekonomik elitleri katılır. Türkiye'den de katılanlar olmuştur. Selahattin Beyazıt, Suna Kıraç, Ali Hikmet Alp, Uğur Bayar, Dinç Bilgin bunlardan bazılarıdır. Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından CFR (DIŞ İLİŞKİLER KOMİSYONU)ve Amerika-Japonya- Avrupa ortak düşünce kuruluşu TRİLATERAL'le ortak çalışmalar yapar.

www.iyibilgi.com



Bu haber 297 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,209 µs