En Sıcak Konular

'Sen Demirel'in tırnağı olamazsın'

9 Haziran 2011 09:36 tsi
Başbakan Erdoğan'ın 'Akıl hocası' diye ima ettiği Süleyman Demirel'e sahip çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu 'Sen onun tırnağı olamazsın' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Süleyman Demirel'le ilgili eleştirilerine ilişkin, "Sen Süleyman Demirel'in tırnağı bile olamazsın" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Isparta Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner'in seçim ofisini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ardından yollarına gül serili alandan miting meydanına geçti. Isparta Hükümet Meydanı'ndaki mitinde Ispartalılara hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız. Bunların bir sloganı var, 'İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün'. Çiftçi, emekli hayatından memnun mu? İşsizlik var mı? Hangi istikrardan söz ediyorlar. Söz ettikleri istikrar, cep doldurma istikrarı. 'Türkiye büyüsün', Isparta büyüdü mü?Büyümediğini ben biliyorum. 5 milletvekili sayınız 4'e düştü. Göç alan Isparta, göç veren konuma geldi. Isparta'ya hizmet edenleri kötülediler. Her Ispartalıya bir görev düşüyor. Sandığa gidip AKP'yi sandığa gömmek. Söz mü, söz mü? Siz söz dediniz, Ankara'dan Recep Bey duymuştur bizi. Ezberi kesin bozulmuştur. Şimdi bir şey söyleyeceğim ezberi yine bozulacak. Allah'ına Kurban Isparta" diye konuştu.

"SİZİN GİBİ EMEK VERDİK, ALIN TERİ DÖKTÜK"
Siyasete son giren liderlerden olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Sizin gibi emek verdik, alın teri döktük. Yaşamım boyunca taş taş üstüne koyan kimseye kötülük yapmadım. Herkesi minnetle, şükranla andım. Kim olursa olsun, ister CHP'li, ister Erbakan olsun, ister Adnan Menderes, ister Özal, ister Süleyman Demirel olsun hepsine şükran borçluyuz. Bir Başbakan düşünün. Isparta'dan oy almış, milletvekili çıkarmış. Ispartalı Süleyman Demirel'le özdeşleşmiştir. Siz kalkıyorsunuz. Sabah akşam, 'Süleyman Demirel şöyle, Süleyman Demirel böyle'. Sen Süleyman Demirel'in tırnağı bile olamazsın". Güzel bir pankart var. 'İçtiğin suda, geldin yolda Demirel var'. Doğruyu söylüyorlar. Geçmişte hizmeti olanları hayatta olanları ve hakkın rahmetine kavuşanları her zaman şükranla anmak temiz bir siyasetçinin görevidir" dedi.

"ASKERİ VE ÜNİVERSİTEYİ ÇIKARDIN MI ISPARTA DİYE BİR ŞEY KALMAZ"

Isparta'nın Türkiye'nin gül bahçesi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ispartalı üretiyor, kazandırıyor, daha iyi olması lazım. Askeri ve üniversiteyi çıkardın mı Isparta diye bir şey kalmaz. Isparta 9 yılda kan kaybetmiştir. Size düşen bir görev, AKP iktidarından hesap sormaktır. Sandıktan, demokratik yolla hesabı soracağız. Çiftçiler hayatından memnu mu?Mazotun litresi halkın iktidarında 1.5 lira olacak. Çiftçinin elektik borcunu sileceğiz. Isparta'dan söylüyorum. Eğer Başbakanlığım dönemimde ilk dört ayda çiftçinin mazotunu, elektrik borcunun ana para ve faizini silmezsem başbakanlığı da, siyaseti de bırakacağım. Emeklinin durumu iyi değil diyorsunuz. Erdoğan tam tersini söylüyor. Kim doğruyu söyler. Ben de size inanıyorum, halkın çocuğu olarak. Hiç meraklanmayın AKP'nin gövdesini 82 il ve 200'ün üzerinde ilçede gövdesini silkeledim, dallarını silkelemek size ait. Ama dallarını silkelerken dikkatli olun, Isparta'dan bir elma düşer diye beklemeyin her zaman, Recep bey düşebilir. Bunların ağacında bir meyve bile yoktur. Siz bana yetki verin, bunların hesabını soracağım" diye konuştu.

"BU ÜLKEYE DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ"

Sınav mağduru öğrencilerin annelerine seslenen Kılıçdaroğlu,"Çocuklarının geleceğiyle oynayan AKP için sandığa gidin. Sözüm var, bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Atanamayan öğretmen kavramı olmayacak. İlk bir yıl içinde öğrenci ve öğretmeni okulda buluşturacağız, Ferhat'la Şirin'in buluşması gibi. Atanamayan öğretmen kalmayacak. YÖK'ü yokdeceğiz. Üniversiteleri özgür kılacağız. Biz özgürlüklerin partisiyiz, demokrasiden yana, yoksuldan yana olan bir partiyiz" dedi.
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Ben 16 saat çalışıyorum. Sizden sadece 10 dakika çalışmanızı istiyorum. Başka partiye oy veren bir kişiye deyin ki; 'Bu sefer başka, yeni bir lider deneyelim, kul hakkı yemeyen, yolsuzluklarla mücadele eden, halkı, emeği düşünen bir lider var" diyelim. 'Bu sefer gidelim, başka partiye oy verelim' diyelim. İkna ederseniz demokrasi içinde özgürlük içinde ülkemizi kalkındıracağız."

"TELEVİZYON OLMAZSA ISPARTA MEYDANINA GEL"

Başbakan'a canlı yayında tartışma teklifini yineleyen Kılıçdaroğlu,"Başbakan arzu ederse, arzu ettiği televizyonda gazetecilerle tartışmaya hazır olduğumu söyledim. Recep Bey onun istediği kanalda da karşıma çıkabilir mi, çıkabilir mi? Recep Bey,  tek başına çıkamaz, ona bir şans daha tanıdım. Belki bilgin yetersizdir. Arzu edersen Bakanlar Kurulu'nla da çık, vallahi ben tek başıma çıkacağım. Bunun da sözünü veriyorum. Çıkmaları için 3 şey lazım. Geçmşimin temiz, kul hakkı yememiş ve mangal gibi yürek olması lazım. Korkak adamdan Başbakan olur mu? Cesareti olmayan adamdan Başbakan olur mu? İki medeni insan gibi oturacağız, konuşacağız. Sen, soru soracaksın ben, cevaplayacağım. Ben soru soracağım sen, dut yemiş bülbüle döneceksin. Buradan söylüyorum, yüreği yetmiyorsa Isparta'ya meydana gelsin, tek başıma geleceğim söz veriyorum" diye konuştu.

Konuşmasının ardından CHP Isparta Milletvekili adaylarını Ispartalılara tanıtan Kılıçdaroğlu, "Adaylarımı size, sizi de Allah'a emanet ediyorum" dedi.

Konuşmasını tamamlayan Kılıçdaroğlu, Sülayman Demirel Havalimanı'ndan özel uçakla Isparta'dan ayrıldı.



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,452 µs