En Sıcak Konular

KCK'dan BDP'ye seçim talimatları

9 Haziran 2011 08:31 tsi
KCK'dan BDP'ye seçim talimatları

Tutuklanan BDP Eşbaşkan Yardımcısı Oğraş'ın evinden çıkan 13 sayfalık belgede KCK'nın BDP'ye seçim talimatları verdiği, yerine getirilmeyen talimatlar için ise tehdit ettiği belirtildi.

BDP Eşbaşkan Yardımcısı Nihat Oğraş İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında tutuklanarak cezavevine gönderildi. Oğraş'ın ikametinde yapılan aramalarda 13 sayfalık şok bir belge ele geçirildi. Belgede PKK Terör Örgütü'nün şehir yapılanması KCK'nın BDP'ye verdiği seçim talimatlarının yer aldığı, yerine getirilmeyen talimatler için ise sorumluların tehdit edildiği görüldü.

KCK'DAN OĞRAŞ'A
4 Haziran'da Ankara'da yakalanarak İstanbul'a gönderilen Oğraş 7 Haziran günü tutuklandı. Oğraş'tan KCK'nın BDP'ye seçim talimatlarına ilişkin 13 sayfalık çok önemli bir belge ele geçirildiği iddia edildi. Belgeyi, KCK Yürütme Konseyi'nin Oğraş'a gönderdiği, Oğraş'ın da Aysel Tuğluk'a ilettiği belirtildi. Belgenin KCK'nın seçim ile ilgili talimatlarını içerdiği de öğrenildi.

SEÇİM TALİMATLARI
BDP yetkililerinin seçim ile ilgili KCK'ya "nasıl yapalım" diye sorduğu hususlar hakkında KCK'nın verdiği talimatlardan, PKK'nın seçimlere özel önem atfettiği ve AK Parti'nin önünün kesilmesine dayalı bir programı hayata geçirmeye çalıştığı anlaşılıyor. Belgede, PKK'nın Kuzey Irak'ta yapılan ve önceki günlerde basına yansıyan 8. kongresine BDP'nin de katıldığı anlaşılıyor. Alınan kararlar BDP tarafından alt kadrolara aktarılıyor. Belgede, İstanbul, Mardin, Urfa, Diyarbakır ve Van'da seçim bölgeleri ile ilgili sıkıntılar yaşandığı anlatılıyor. KCK'nın, bu bölgelerde bazı ayarlamalar yaparak BDP'ye ilettiği ancak bu emirlere uyulmadığı, örgütün de bu durumdan rahatsızlık duyduğu anlaşılıyor. Belgede halen cezaevinde tutuklu bulunan adaylar ile ilgili de KCK'nın ayarlamalar yaptığı ve bazı BDP'lilere tutuklu adayların sözcülüğünü yapmaları talimatı verdiği görülüyor. Buna göre Hatip Dicle'nin avukatlığını Osman Baydemir'in yapacağı talimatının KCK'dan geliyor.

DEMİRTAŞ'A TEHDİT
Söz konusu belgeden, Kuzey Irak'ta KCK terör örgütünün seçim ile ilgili bir toplantı organize ettiği, toplantıya katılmayan Aysel Tuğluk ile Selahattin Demirtaş'tan bu durumun hesabının sorulacağı vurgulanıyor. Yine belgede, seçime kadar BDP Eşbaşkanları'na terör örgütü tarafından birer KCK'lı basın danışmanı atandığı anlatılıyor. Söz konusu belgede, BDP'nin Hakkari Bağımsız adayı Esat Canan ile ilgili sıkıntılar olduğu vurgulanıyor.

ÖZERKLİK TALİMATI
Nihat Oğraş'ın KCK'nın özerklik ilanı ile ilgili talimatlarını da BDP'ye ilettiği belirlendi. Oğraş'tan çıkan belgedeki şu ifadeler dikkat çekici. "Gündemi sarsarak AKP'nin saldırıları bertaraf ederek savunma pozisyonundan çıkarak saldırı ve hamle yapan durumda olmalıyız. 25 Mayıs'tan itibaren açıklamalar başlamalıdır."

sabah



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,276 µs