En Sıcak Konular

Erdoğan 'Apo'nun kitaplarıyla yüklendi

8 Haziran 2011 22:06 tsi
Erdoğan 'Apo'nun kitaplarıyla yüklendi
Bingöllülere seslenen Başbakan Erdoğan, BDP'yi din istirmarcılığı yapmakla suçladı, bağımsız adayların 11 Mayıs'ta Bingöl'deki mitinginde söylenenlerle 'İmralı'nın kitapları'nı karşılaştırdı.

Başbakan Erdoğan, BDP'nin bağımsız adaylarının 11 Mayıs'ta boy gösterdiği Bingöl'de, o tarihteki mitinge değindi.

BDP'nin dini değerlere yaptığı vurguyu eleştiren Erdoğan, meydandakilere, 'size belki bugüne kadar hiç duymadığınız gerçekleri açıklayacağım" dedi.

Medyaya da, 'bunları lütfen kaydedin, bunları yayınlayın' diye seslenen Erdoğan, BDP'yi Abdullah Öcalan'ın kitaplarındaki ifadelerle yüklendi.

Başbakan Erdoğan, Bingöl PTT kavşağında düzenlenen mitingde, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Kardeşlerim hiçbir tehdide boyun eğmeyin. Hiçbir bildiri sizi yıldırmasın. Hiçbir saldırı, hiçbir şiddet eylemi sizi sandıktan, sizi hür iradenizle karar vermekten alıkoymasın.

11 Mayıs tarihinde bağımsız adaylar Bingöl'e geldi, çünkü burada 3-0 AK Parti var. Adeta diyorlar burası AK Parti'nin kalesi, bunun yıkılması lazım. Öyle bakıyorlar. Hitap ettiler Bingöllü kardeşlerime. Aslında buna hitap bile denmez.

"VAAZ VERDİLER"
Geldiler burada sizin inançlarınızı istismara yönelik adeta vaaz, hutbe gibi bir takım sözler edip gittiler. Allah Allah ya bu BDP, bu terör örgütü, bu bağımsız adaylar ne zamandan beri milletin dini değerlerini önemser oldu.

Bugüne kadar milletin dini değerlerine hakaret edenler, ufukta sandık görününce acaba neden birden dini, imanı, İslamı hatırladılar. Daha düne kadar bunlar Kürtlerin dini Zerdüştlüktür diyordu. Daha düne kadar bunlar Kürtler kılıç zoruyla Müslüman yapıldılar diyordu.

"İLK KEZ DUYACAĞINIZ GERÇEKLER"
Bakın Bingöllü kardeşlerim. Bu kardeşiniz size belki bugüne kadar hiç duymadığınız bazı gerçekleri açıklıyor. Bütün Türkiye şu anda ekranları başında bizi izliyor, bizi dinliyor. Ama bugün Bingöl'den bunu artık hatırlatıyorum.

Bütün Kürt kardeşlerime, tüm Zaza kardeşlerime bunu özellikle hatırlatıyorum. Bakın şu ifadelere şu akıl mantık dışı sözlere özellikle dikkatlerinizi çekiyorum. Affınıza sığınarak, Rabbim'in affına sığınarak bunları sizlere aktarıyorum. Ne diyor, 'yukarıda Tanrı olsaydı beni yine yanlış yola sevk edecekti, Allah'sa Türkler için değildir, Türkleri şaşırtıyor. Kürtlerin Allah'ı da onları yanlış yola sevk ediyor. Bunun için ben kendi kendimin tanrısıyım' Kim söylüyor bunu İmralı, Apo...

"APO KENDİNİ TANRI OLARAK GÖRÜYOR"
BDP terör örgütüne sırtını yaslıyor. Ne diyorlar meydanlarda 'Apo peygamberdir' fakat bunlar unutmuşlar meğer Apo kendisini haşa tanrı olarak görüyor. Bitmedi başka ne diyor, medya bunları lütfen kaydedin, bunları yayınlayın. Ne diyor başka 'tanrıyla savaş verdim. Bu savaştan başarıyla çıktıktan sonra yarı tanrı oldum'. Kim diyor? İmralı diyor.

Bitmedi. Namaza da hakaret ediyor. Ve 'namazın kendisi de genel anlamda bir tiyatrodur' diyor. Bunların tamamı Apo'nun yayınladığı kitaplarında var. Kitapların ismi de sayfaları da numaraları da bizde mevcut.

"NE CEVAP VERECEKLER?"
11 Mayıs'ta Bingöl'e gelip de din istismarı yapanlar şimdi bu anlattıklarıma ne cevap verecekler? Benim Kürt kardeşlerimi, dindar Kürt kardeşlerimi, Zaza kardeşlerimi istismar edenler buna ne cevap verecekler? Acaba Hakkari'de sabah namazından çıkıp evine giden imam Aziz kardeşimi şehit edenler buna ne cevap verecekler?''

ntv



Bu haber 896 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,801 µs