En Sıcak Konular

KCK'nın BDP'ye seçim talimatı verdiği iddia edildi

8 Haziran 2011 19:19 tsi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü KCK'ya yönelik operasyonda BDP'nin seçimde nasıl çalışacağını belirleyen KCK talimatlarının ele geçirildiği iddia edildi.

Savcılığın talimatıyla Ankara'da gerçekleşen operasyonda gözaltına alınan BDP Eşbaşkan Yardımcısı ve PM üyesi Nihat Oğraş ile birlikte "KCK'dan BDP'ye seçim talimatları'' ortaya çıkartıldı. İddiaya göre, Ankara'da yakalandıktan sonra İstanbul'a getirilen Oğraş'tan KCK'nın BDP'ye seçim talimatlarına ilişkin 13 sayfalık çok önemli bir belge ele geçirildi. KCK'nın BDP üzerinden uyguladığı seçim stratejisini içeren 13 sayfalık belgeyi, KCK Yürütme Konseyi'nin Oğraş'a gönderdiği, Oğraş'ın da Aysel Tuğluk'a ilettiği belirlendi.

Belgenin, KCK'nın seçim ile ilgili talimatlarını içerdiği kaydedildi. Savcılığın elindeki KCK talimatların yer aldığı belgede, BDP'nin tamamen Kandil'in güdümünde hareket ettiği anlaşılıyor. Talimatlarda seçim çalışmalarının en ince ayrıntısına kadar KCK tarafından planlandığı, KCK'nın seçim ile ilgili en ince ayrıntıya kadar BDP vekillerini yönlendirdiği ve BDP'nin de KCK'nın emirlerinin 'sorgusuz sualsiz' yerine getirdiği ifade ediliyor. BDP yetkililerinin seçim ile ilgili KCK'ya "Nasıl yapalım?" diye sorduğu hususlar hakkında KCK'nın verdiği talimatlardan, PKK'nın seçimlere özel önem atfettiği ve AK Parti'nin önünün kesilmesine dayalı bir programı hayata geçirmeye çalıştığı öne sürülüyor. Belgede, PKK'nın Kuzey Irak'ta yapılan ve geçtiğimiz günlerde basına yansıyan PKK 8. Kongresi'ne BDP'nin de katıldığına ilişkin bilgiler yer aldığı belirtiliyor. Alınan kararlar BDP tarafından alt kadrolara aktarılıyor.

KCK tarafından Oğraş'a; Oğraş'tan da Aysel Tuğluk'a aktarılan KCK talimatında aynen şunlar yazıyor: "Biz sizden aybaşında yürütmeden iki veya üç arkadaşın gelmesini söylemiştik. Hem gelen arkadaşlara sözlü söyledik hem de yazılı iletmiştik. Ama nedense herhangi bir kimse gelmediği gibi herhangi bir bilgi de vermediniz. Bizim arkadaşları istememizin nedeni, Kongra/Gel 8. Genel Kurulu'nun yapılacak olmasıydı. Biz toplantıyı 20 Mayıs'ta kamuoyuna açıklayacağız. Kamuoyuna açıklandığında aktarım için genel bir perspektifte dağıtılacaktır. Siz bu perspektife dayanarak ve genel kurula katılan arkadaşların hepsi olmasa da bazılarını katarak, bir komisyon oluşturmalı ve aktarımı tüm kadro ve çalışan yapısına yapmalısınız."

Ele geçen belgeden, miting programından sandık planlamalarına, konserlerden miting platformlarına kadar bütün ayrıntıların KCK tarafından planlandığı ve BDP'ye uygulaması için emir verildiği görülüyor.

Ele geçirilen belgede şu talimatlar yer alıyor:

"Bazı ses sanatçıları konser düzenlemek istiyorlarsa bunun önünde engel olunmamalı."

"Biz seçim mitingleri için bir miting platformu alınmasını istemiştik. Belli ki alınmamış. Amed'deki mitingde olduğu gibi teknik sorunlar yaşanmamalıdır. Ayrıca teknik sorun çıktı diye, L. gibi tepki göstermek de doğru değildir.

"Miting programı çıkmıştır. Her alan kendi mitingini çok iyi örgütlemelidir. Mitingler için bir platform kiralandı. Fakat miting tarihleri birbirine yakın olduğu için her yere gönderilmesi mümkün olmayacaktır."

"Seçim çalışmaları konusunda gevşeklik yaşanmamalı. Yine sandık güvenliği konusunda çok sıkı çalışmak gerekmektedir. Şimdiden gelen bilgilerde çok ciddi ihlallerin olacağı ortaya çıkmıştır. Hemen hemen her yerde kendilerine yakın sendikalardan sandık başkanlarını belirlemişler. Yine bazı yerlerde (Bingöl vb.) sandıklar birleştirilmekte, bazı yerlerde ise gücümüzün yoğun olan okullar ( Van) dağıtılmaktadır. Bu konularda mutlaka tedbirler şimdiden geliştirilmeli. Seçim günü okullar yüzlerce kişiyle korumaya alınmalıdır. Adliye ekipleri güçlü belirlenmeli ve oy sayımları sıkı takip edilmeli."

BDP Eşbaşkan Yardımcısı Oğraş, 4 Haziran'da Ankara'da gözaltına alınarak 7 Haziran'da İstanbul'da çıkartıldığı savcılık tarafından tutuklanmıştı. Oğraş'ta KCK'nın BDP'ye seçim talimatlarını içeren 13 sayfalık örgütsel dokümanın yanı sıra evinde misafir ettiği Aysel Tuğluk'un da fotoğrafları da bulunmuştu.

cihan



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,610 µs