En Sıcak Konular

Ferhat Tunç: Kamer Genç 12 Eylül artığı

8 Haziran 2011 18:35 tsi
Tunceli bağımsız milletvekili adayı Ferhat Tunç Yoslun, CHP Milletvekili adayı Kamer Genç’i topa tuttu.

Tunceli bağımsız milletvekili adayı Ferhat Tunç Yoslun, Kamer Genç’in kendisine yönelik açıklamasıyla ilgili "Kamer Genç’in Sevilay Yükselir’i arayarak benimle ilgili ifadeleri de çirkin ve alçakçadır. Çünkü Dersim ve tüm dünya biliyor ki Ferhat Tunç’un 30 yıldır ne yaptığını. Dersim söz konusu olduğunda Ferhat Tunç’un ne tür bedeller vermek zorunda bırakıldığını biliyor." dedi.

Yoslun, Genç’in 'Tunceliler Kürt değildir' söylemine ilişkin olarak da, "Kamer Genç’in bu demeci beni çok şaşırtmadı. Çünkü o 12 Eylül artığı bir insandır." diye konuştu.

Sabah gazetesi yazarlarından Sevilay Yükselir, Kamer Genç arasında yaşadığı tartışmayı köşesine taşımasının ardından Tunceli’de başta BDP’nin desteklediği bağımsız aday Ferhat Tunç Yoslun, sivil toplum örgütleri ve Alevi kurumları CHP Milletvekili ve adayı Kamer Genç’e tepki gösterdi. Tunceli’nin Türk” olduğunu öne sürerek ve bağımsız aday Ferhat Tunç’a eleştirilerde bulunan Kamer Genç’e, "12 Eylül artığı” benzetmesinde bulunan Ferhat Tunç Yoslun, "Kamer Genç’in bu demeci beni çok şaşırtmadı. Çünkü o 12 Eylül artığı bir insandır.

12 Eylül’ü Dersim’de temsil etmiştir. Sevilay Yükselir’i arayarak Dersim’in Türk olduğunu söylemesi de kimseyi şaşırtmadığını ifade etmeliyim. 27 yıldır bu topraklarda üstlendiği misyon Derin devleti temsil etme misyonuydu. Bunu yapan bir insan halen tüm dünyanın gündeminde olan Kürt sorunun olmadığını utanmadan iddia ediyor. Dersim kimliği üzerinde alçakça bir politika izleyerek Dersim’in Türk olduğunu iddia edebiliyor. Bu Dersim tarihine, kimliğine ve değerlerine yönelik bir saldırıdır. Ama ben Dersimlilerin 12 Haziran’da sandık başında ders vereceğine inanıyorum." dedi.

Kamer Genç’in kendi sanatçı kimliğine saldırması alçaklık olduğunu ifade eden Tunç, şöyle konuştu: "Kamer Genç’in Sevilay Yükselir’i arayarak benimle ilgili ifadeleri de çirkin ve alçakçadır. Çünkü Dersim ve tüm dünya biliyor ki Ferhat Tunç’un 30 yıldır ne yaptığını. Dersim söz konusu olduğunda Ferhat Tunç’un ne tür bedeller vermek zorunda bırakıldığını biliyor.

Ferhat Tunç Dersim’in değerleri savunmak adına hayatını ortaya koymaktan geri adım atmamıştır. Dersim’in dili, kültürü ve tarihini savunmak adına Dersim halkı ile birlikte bu redçi ve inkarcı sisteme karşı gerekli mücadelesini veren bir insandır. Dersim’in onurunu sadece burada değil dünyanın her yerinde savunmasını yapabilmiştir. Ferhat Tunç’in sanatçı kimliğine, mücadelesine dil uzatmak, ve küçümseyerek saldırmak bu bir alçaklıktır, bunu ret ediyorum. Dersim halkına çağrım şudur Kamer Genç’e hiç gecikmeden güçlü bir yanıt verin diyorum”." dedi.

"KAMER GENÇ İŞBİRLİKÇİLİĞİN TAM SİMGESİDİR"

Aysel Doğan Kamer Genç’i Alevi Kızılbaş inancına göre “Düşkün” ilan ettiklerini ifade ederek, Kılıçdaroğlu’nun kendi adayı adına Dersim halkından özür dilemeye davet ederek, aksi takdirde kendisini de düşkün ilan edeceklerini belirten Doğan, “Kamer Genç’i şimdi tanımıyoruz, bu röportajı ile çok farklı bir şey söylememiştir.

Aslında bu Kamer Genç Dersim’de işbirlikçiliğin tam simgesidir. Sadece bir işbirlikçi de değil, çünkü onu da söylemleriyle pek beceremiyor. Biz Dersim Alevi Akademisi olarak Kamer Genç’i ve onun gibi düşünenleri düşkün ilan ediyoruz. Çünkü Kızılbaş Alevi inancında Kamer Genç gibi ne ırkçılık vardır nede celladına sarılmak vardı. Zalime karşı mazlumun yanında olmak Aleviliğin temel sorumluluğudur. Kamer Genç gibi düşkün insanlar ne Dersim’i temsil edebilirler nede Dersim adına konuşma hakkına sahip olurlar. Dolayısıyla Kamer Genç, kendine verilen görevi yapmaktadır. Kendi misyonunu oynuyor." dedi.

cihan



Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,558 µs