En Sıcak Konular

Erdoğan: Demokrasinin ağırlığını taşımak bizim için onurdur

0 0 0000 00:00 tsi
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ne kadar ağır olursa olsun, demokrasinin bütün ağırlığını taşımak, bizim için onurdur” dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, önemli bir sürecin başında olduklarını ifade ederek, “bundan tam 5 yıl önce bugünlerde Türkiye, büyük bir girdabın içindeydi. Türkiye'nin en sıkışık, en dar zamanlarında 'her gecenin bir sabahı, her kışın bir baharı var' diye yola çıktık ve Türkiye'ye başarılarla dolu tam 4.5 yıl kazandırdık” diye konuştu.

Yüzlerinin ve alınlarının ak olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“Şimdi yeniden milletimize gidiyoruz. Milletimizin vicdanına, aklına, iradesine gidiyoruz. Türkiye'nin çağdaş medeniyet hedeflerinden bir tek geri adım atmadan, Cumhuriyetimizin, milletimizin, devletimizin, gücüne güç katarak yolumuza devam ediyoruz. En doğru karar verici olan aziz milletimize gidiyoruz.

Yolun başında milletin emanetine bağlı kalarak, bu yolda emin adımlarla ilerleyeceğimizi, milletimizin iradesinden bir an olsun sapmayacağımızı söylemiştik. Sözlerimizin ardında durduğumuzun şahidi, 70 milyonu aşkın vatandaşımızdır. Vaatlerimizin ardında durduğumuzun şahidi, 81 vilayetimizdeki ekonomik canlamadır, kalkınmadır. Şahidimiz, yükselen adalettir, derinleşen kardeşliktir, bütün dünyada yükselen itibarımızdır, onurumuzdur. Ne mutlu bize ki bu itibarla, özgüvenle, sadakatle milletimize gidiyoruz.

Biliyoruz ki 22 Temmuzda Türkiye gücüne güç katacaktır. Biliyoruz ki 3 Kasımdan bugüne büyüyen, gelişen bir Türkiye, 22 Temmuzda çok daha yüksek basamaklara çıkacaktır.”

DEMOKRASİ

Son bir kaç ay içinde yaşananlarla AKP'nin, Türkiye'nin değişimi, kalkınması için özellikle de Türk siyaseti ve demokrasisi için ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını kaydeden Erdoğan, “Olup biten her şeyi milletimiz, ayan beyan gördü. Canlı yayınlarda izledik, kimin demokrasiyi içine sindirdiği, kimlerin halka güvenmediği açık, seçik ortaya çıktı” dedi.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ SÜRECİ

Erdoğan, başta CHP olmak üzere, AKP dışındaki siyasi partilerin milletin geleceği ve ülkenin prestiji açısından büyük öneme sahip olan cumhurbaşkanı seçim sürecinde iyi demokrasi sınavı veremediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazıları küçük hesaplar peşinde koştu. Bu ülkenin son 3 cumhurbaşkanı nasıl seçildi, bundan önceki cumhurbaşkanları nasıl seçildi, hepsi ortadayken, yasaları zorlayarak, bunların neticesinde bir tabloyu yakaladıklarını ve bununla beraber bu işi başardıklarını konuşmayı başladılar.

Öyleyse kalan neydi? Millete gitmekti... 'Haydi millete' dediğimiz zaman, bu defa her zaman olduğu gibi, milleten kaçmaya başladılar. Dün ne söyledilerse, ertesi gün değil, 2 saat sonra tam aksini söylediler. Hepimizin varlık zemini olan demokrasiyi el üstünde tutma konusunda gereken hassasiyeti gösteremediler.

“BÜTÜN AĞIRLIĞINI TAŞIMAK ONURDUR”

Biz, AKP olarak, milli iradenin hakimiyeti için, demokrasinin kök salması için, tek başımıza da kalsak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Türk milletinin demokratik kazanımlarını korumak ve geliştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu arada çok açık söylüyorum; altını çiziyorum, duyanlar duymayanlara, görenler görmeyenlere bunu muhakkak ulaştırsın diyorum. Ne kadar ağır olursa olsun, demokrasinin bütün yükünü, bütün ağırlığını taşımak, bizim için onurdur.”

Türk siyasetinin 60 yıllık aktörlerinin demokratik olgunluktan ne kadar uzak olduklarını, milleten ne kadar çekindiklerini milleten gizleme gereğini bile duymadıklarını öne süren Erdoğan, “inanıyorum ki onların siyaset sahnesinde sergiledikleri hüzün verici bu tablo, milletimizin yüreğinde ayniyle yankısı bulmuştur” diye konuştu. Bunların halktan hak ettikleri cevabı alacaklarının şimdiden aşikar olduğunu savunan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Milli iradeyi bir yük, milletin tercihlerini bir tehlike, halkoyunu bir sıkıntı olarak görenler, milletimizin sandıkta vereceği cevabı görecek, milli iradenin ne demek olduğunu seçimlerde anlayacaktır.

Fakat bunlar öyle bir bakışın içindedirler ki demokrasiye bile kendilerine göre, evrensel tanımın dışında tanım getirmeye de cüret edebilirler. Yani otoriter, totaliter mantıkla da demokrasiyi tanımlayabilirler. Bunların anlayışında bu da var. Bunları biliyoruz, görüyoruz.

İşte cumhurbaşkanı seçimi sürecinde Meclis çatısı altında sergilenen tutum, aslında AKP grubuna değil, milli iradeye yöneliktir. Hazımsızlıktır. Milletin temsilcilerine yönelik bir tahammülsüzlüktür. Cumhurbaşkanının Mecliste seçilmesini bloke edenler, 'halk seçsin' dediğimizde, gerçek düşünlerini ortaya koymuşlar, 'millet seçerse rejim tehlikeye girer' demişlerdir. Bu alışkanlık, bugün başlamadı. Bu alışkanlığın geçmişi var.”

VALİ İL BAŞKANLARI

CHP'nin bu zihniyetinin, il başkanlarını vali yapacak kadar “demokrat” olduğunu savunan Erdoğan, “hem il başkanı olacaksın, aynı zamanda da valilik yapacaksın. Soruyorum sizlere? Haşa, böyle bir şey bizim aklımızın ucundan, kenarından geçmez de AKP böyle bir delalete düşse, böyle bir yanlış yapsa, acaba CHP zihniyeti ne yapar? Önce bu günahlarından temizlenmeli bunlar. İl başkanı aynı zamanda gidiyor valilik yapıyor. İşte Türkiye, bunlardan arına arına bugünlere geldi” şeklinde konuştu. Erdoğan şöyle devam etti:

“Bunlar şimdi şu parlamentonun içinde seçime tahammül edemiyor. 'Hadi millete gidelim', ona da tahammül edemiyor. Ne istiyorsunuz arkadaş, ne istiyorsun? yan yana koyuyoruz olmuyor, alt alta koyuyoruz, olmuyor. Ne istiyorsunuz yahu? Şunu söyleyin: Bana göre, bunlar demokrasiyi hazmedebilmiş değiller. Ve şu anda bunlar, demokrasiyi hazmedememenin maalesef, istikametini bu noktada belirleyememenin şaşkınlığı içindeler.

Çok açık anlaşılmaktadır ki asıl tahammül edilemeyen milli iradedir, milletin söz sahibi olmasıdır. Çok partili hayata geçildiğinde o zaman 'yeter söz milletindir' diyenler, bu ülkede gümbür gümbür iktidara gelmişti Menderes ile birlikte. Şimdi biz 3 Kasımda ne dedik hatırlayın. Önce 'yeter söz milletindir' süreci başlamıştı, şimdi 'yeter karar milletindir' dedik ve yola böyle devam ettik. Şimdi bunu söylüyoruz; yeter, karar milletindir... Millete gideceğiz. Cumhurbaşkanlığında da genel milletvekilliği seçimlerinde de...”

hürriyet



Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,270 µs