En Sıcak Konular

Fransız TV kanalında bir garip istifa

8 Haziran 2011 15:53 tsi
Suriye’nin en üst düzey diplomatlarından biri olan Lamia Şekkür, dün France 24 kanalına çıkarak ilk önce istifasını duyurdu, birkaç saat sonra ise bu kararından döndüğünü açıkladı.

Televizyona telefonla bağlanan Şekkur, “ülkesinde yaşanan şiddet nedeniyle, Suriye’yi daha fazla Fransa’da temsil etmek istemediğini” belirtti. Paris’teki elçilik, Çakkur’un istifasının onaylandığını açıkladı.

Ancak, saatler sonra, Suriye’nin hükümete ait televizyon kanallarından birinde ikinci bir açıklama yapan Şekkur, “istifa ettiğini reddetti”. Babası, Suriye’nin başındaki Esad hanedanlığına yakın olan bir gizli polis olan Şekkur, Suudi Arabistan’ın El Arabiya kanalıyla yaptığı telefon görüşmesiyle kafaları iyice karıştırdı.

‘SAHTE YAYIN YAPTILAR’

Şekkur, El Arabiya’ya yaptığı açıklamada “France 24 kanalında yapılan yayının sahte olduğunu” belirterek, “Yalan bu. Hiçbir televizyon kanalıyla görüşme yapmadım” dedi. Şekkur'un kafaları karıştıran istifası, Suriye yönetiminde yaşanan iç çatışmaların yanı sıra, rejim üzerinde giderek artan uluslararası baskıyı da gözler önüne serdi.

Fransız televizyonunda konuşan ve Şekkur olduğu öne sürülen kişi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı yürütülen protestoları destekledi. Şekkur, “Halkın daha fazla demokrasi ve özgürlük için yaptığı talebin meşruluğunu görüyorum. Suriye’nin Fransa’daki elçisi olarak aldığım istifa kararı en kısa zamanda geçerli olacak. Bu şiddet döngüsünü daha fazla destekleyemem” dedi.

Birkaç saat sonra, Syrian TV kanalında açıklamalarda bulunan Şekkur, istifa ettiğini reddetti ve France 24 kanalını dava etmekle tehdit etti. France 24 yetkililerinde Renée Kaplan, “Şekkur'a önceden kullandıkları bir telefonu arayarak eriştiklerini ve kendisinin istifasını ilan ettiğini” söyledi.

DAVA AÇIYOR

Suriye'nin Paris Büyükelçisi Lamia Şekkür, istifa ettiğini ileri süren France 24 kanalına dava açıyor.

Şekkür, Fransız BMF televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “yalan haber vermek” suçundan France 24 kanalına dava açacağını söyledi

Büyükelçilik binasında, Suriye bayrağı ve Beşşar Esad'ın posteri önünde Fransız televizyon kanalına konuşan Şekkür, “Suriye Büyükelçisi olarak görevine devam ettiğini” açıkladı.

Hürriyet



Bu haber 1,018 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,402 µs