En Sıcak Konular

AKP süper ekonomisti kaptı

0 0 0000 00:00 tsi
AKP süper ekonomisti kaptı Abdullah Gül'ü Köşk'e göndermeyi, Babacan'ı da onun yerine çekmeyi planlayan AKP, ekonominin başına getireceği ismi Merrill Lynch'ten kaptı.

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından Merrill Lynch'in üst yöneticilerinden Mehmet Şimşek, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) milletvekili aday adayı oldu

Dünyada 1,6 trilyon dolarlık varlığı yöneten Merrill Lynch'in Gelişmekte Olan Piyasalar ve Araştırmalar Bölüm başkanlığını yapan Şimşek'in milletvekilliği aday adaylığı için bankadan ayrıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre banka ile ilişiğini kesen Şimşek, gelecek hafta Ankara'ya gelerek çalışmalara başlayacak. Şimşek'in Ankara'dan veya İstanbul'dan aday olması bekleniyor.

İsmi bir dönem Merkez Bankası Başkan yardımcılığı için gündeme gelen Mehmet Şimşek, iki yıl önce yatırım bankası Merrill Lynch'in üst düzey direktörleri arasına katıldı. Batman'ın Gercüş ilçesinden 9 çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak dünyaya gelen ve öğretmen ağabeyinin desteğiyle okuyan Şimşek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Buradan en yüksek ikinci ortalamayla mezun olan Şimşek, sonra İngiltere'de burslu master yaptı. Şimşek, vatani görevini yaptıktan sonra ABD büyükelçiliğinin 'Ekonomist aranıyor' ilanına başvurup orada işe başladı. Burada Türkiye ekonomisi üzerine analizler yapılan bölümde görev yaptıktan sonra Amerika'ya gitti ve UBS Bank'ta çalıştı. Türkiye'ye döndükten sonra Bender Menkul Değerler'de iki yıl bulunduktan sonra dünyanın ikinci büyük yatırım bankasından gelen teklifi kabul etti ve Londra'ya yerleşti. Burada Gelişmekte Olan Piyasalar Direktörlüğü görevini yürüten Şimşek, milletvekili aday adaylığı başvurusu için görevinden ayrıldı.

Ekonomi alanındaki analizleriyle dikkat çeken Şimşek'in ismi Merkez Bankası başkanlığı atamalarında da gündeme gelmişti. Şimşek, Merkez'e başkan yardımcısı adayı olarak ismi önerilmiş; ancak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmişti.
 



Bu haber 247 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,725 µs