En Sıcak Konular

Şahinkaya pişman değilmiş

8 Haziran 2011 10:33 tsi
Şahinkaya pişman değilmiş Tahsin Şahinkaya'nın ifadesine başvuran Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinden ayrıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ''12 Eylül darbesi'' ile ilgili soruşturma kapsamında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın ifadesine başvuran Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinden ayrıldı.
Başsavcıvekili Seçen, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen tarafından yürütülen ''12 Eylül darbesi'' ile ilgili soruşturma kapsamında yazılan talimat uyarınca, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın (86) ifadesini, tedavi gördüğü GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinde aldı.

Seçen, daha sonra hastaneden ayrıldı.

BASIN MENSUPLARININ YOĞUN İLGİSİ
Bu arada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Seçen, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesine saat 10.00 sıralarında gelerek ''1 No'lu Kapı'' olarak bilinen ve protokolün kullandığı kapıdan giriş yaptı. Buradan ana kapıya yönlendirilen Seçen ve korumalarının bulunduğu araçlar, hastane bahçesinden nizamiyeye geçti. Burada kadın bir subay tarafından karşılaşan Seçen, aracından inerek tokalaştığı subayla birlikte aracına binerek Şahinkaya'nın tedavi gördüğü bölüme gitti.

Öte yandan, sabah saatlerinden itibaren Şahinkaya'nın ifadesinin alınması işlemini takip etmek için GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinin önüne gelen çok sayıda basın mensubu, hastanenin 2 ayrı kapısında da Başsavcıvekili Seçen'in ayrılışına kadar bekledi.

ŞAHİNKAYA'NIN İFADESİNDE PİŞMAN OLMADIĞINI SÖYLEDİĞİ ÖĞRENİLDİ
12 Eylül darbesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen'e ifade veren dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın ifadesinde pişman olmadığını söylediği öğrenildi. Savcı Fikret Seçen, GATA'da tedavisi süren Şahinkaya'nın ifadesini aldıktan sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geri döndü. Seçen'in ifade sırasında Şahinkaya'ya 12 soru yönelttiği, Şahinkaya'nın da ifadesinde pişman olmadığını söylediği belirtildi.

Sabah



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,458 µs