En Sıcak Konular

Hiç gitmediği Hakkari'ye de gidecek

8 Haziran 2011 09:22 tsi
Hiç gitmediği Hakkari'ye de gidecek  

36 yıl sonra Diyarbakır’da açık hava mitingi yapan MHP lideri Bahçeli’nin, bu defa da partisinin daha önce hiçbir dönem toplantı yapmadığı Hakkari’yi ziyaret etme planını gündeme aldığı öğrenildi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, 11 yıl sonra gittiği Diyarbakır’dan olumlu sonuç alınca Hakkari’yi de gündemine aldı.Seçimdönemine yetişmese bile Bahçeli’nin Hakkari’yi ziyaret etme planını gündemine aldığı belirtildi. Bahçeli,Diyarbakırdönüşü uçakta yaptığı değerlendirmede, “Diyarbakır mitingi mevcut şartlar içinde güzeldi. Ankara’da ne söylediysem Diyarbakır’da da onu söyledim” dedi. Diyarbakır dönüşünde uçakta gazeteciler konuşan Bahçeli, Diyarbakırlılara misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Verdiği mesajlarda bir ‘eksen kayması’ olmadığını belirten Bahçeli, “Konuşmalara tepki iyi, katılım alan iyiydi. Dışarıdan merak edip gelen arkadaşlar da vardı ama onlar belli sayı. Arkadaşlara sordum, dediler ki çoğu yerliydi alandakilerin. Milletvekili adaylarının yakınları dostları vardı ama bu bölge yakın birbirleriyle..” Bahçeli, “İyi ki gelmişiz diyor musunuz?” sorusuna da, “Daha önce sordular ‘Diyarbakır aklımızda’ dedik. Ama zamanlaması bugüneydi çok hoş oldu. İyi ki yapmışız” yanıtını verdi.

Öte yandan Bahçeli, partisinin Uşak’ta düzenlediği mitingde vatandaşlara ‘AK Parti’ye oy vermeyin’ çağrısı yaptı. Bahçeli Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitgde yaptığı konuşmada AK Parti’nin 9 yıldır iktidarda olduğunu ve bu süre boyunca ülkenin iyice yoksullaştığını ileri sürerek “Durmak yok yola devam diyen AK Parti’ye artık yol verin” diye seslendi.

MHP’nin Diyarbakır çıkarması Silivri’ye ‘Direniyoruz’ mesajı

36 yıl sonra Diyarbakır’da açık hava mitingi düzenleyen MHP’nin bölgeye gösterdiği ilgiyi yorumlayan Kürt siyasetçi ve yazar Yılmaz Çamlıbel, “Derin devlet bu ziyaretle Silivri’deki yandaşlarına ‘Yenilmedik, havlu atmadık, ayaktayız ve direniyoruz’ mesajını yollamaya çalışıyor” dedi. Hakkında açılan davaların sonuçlanması nedeniyle 10 yıl önce Türkiye’den ayrılan ve şu anda Almanya’da yaşayan yazar Çamlıbel, MHP’nin bölgeye gitmesinin salt günlük siyaset içinde açıklanamayacağını kaydetti. Derin devletin bölgede ciddi bir yapılanma içinde olduğunu belirten Çamlıbel, “İçinde bulunduğumuz seçim nedeniyle, parti, sivil toplum kurumları ve bireyler, statükocu ve reformist hat üzerinde kümelenmiş bulunuyorlar. En ufak bir söylem, adım ve eylem, bu iki hat arasındaki seçim dengesinini etkileyebilmektedir. Derin devlet, AKP’yi geriletmek için elindeki tüm enstrümanları eş güdüm halinde mücadele alanına sürüyor. Bunun için (az veya çok) etkileşim içinde bulunduğu her insanı, kurumu ve partiyi ustaca maniple ediyor” diye konuştu.

Son mitingi Osmaniye’de

Seçimler için geri sayım başlarken 16 yıl aradan sonra dün Diyarbakır’da miting yapan Bahçeli seçim maratonuna propaganda yasağının başlayacağı cumartesi gününe kadar sürdürecek. Yarın Ankara’da, perşembe günüAdanave Mersin’de halka hitap edecek olan Bahçeli, cuma günü Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta konuşma yapacak. Bahçeli, propaganda yasağının başlayacağı 11 Haziran cumartesi, memleketi Osmaniye’de halka hitap ederek seçim turunu tamamlayacak.

star



Bu haber 988 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,790 µs