En Sıcak Konular

Konvoya saldıran terörist teslim oldu

8 Haziran 2011 09:10 tsi
Konvoya saldıran terörist teslim oldu
Kastamonu'da Başbakanlık otobüsüne saldırıp polis memuru Recep Şahin'i şehit eden, bir polisi de yaralayan hainlerden birisi teslim oldu.

Jandarma ve özel harekat polislerinin Ilgaz Dağı'daki terörist avı ise sürüyor.

Kastamonu'da polis otosuna yönelik saldırıya katıldığı tespit edilen teröristlerden birinin güvenlik güçlerine teslim olduğu öğrenildi.

4 Mayıs'ta, 1 polis memurunun şehit edilmesi, 1 polis memurunun da yaralanmasıyla sonuçlanan saldırı sonrası kaçan teröristlerden Cihan T, Kastamonu kırsalında güvenlik güçlerine teslim oldu. Saldırıyı gerçekleştiren 5 kişilik terörist grubun içinde yer aldığı belirlenen Cihan T'nin güvenlik ve istihbarat birimleri tarafından sorgusu devam ederken, diğer teröristlerin izini sürmek için bölgedeki operasyonların devam ettiği öğrenildi.

Ilgaz Dağı'ndaki saldırı sonrası kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatan jandarma ve özel harekat timleri, 28 Mayıs tarihinde İhsangazi ilçesi kırsalında sıcak temas sağlamış ve çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirilmişti.

YAKALANMALARI AN MESELESİ

Söz konusu operasyonda bin 700 gram C-4 plastik patlayıcı, 1 el yapımı mayın, 1 adet M-16 piyade tüfeği ve tüfeğe ait 30 mermi, 1 kalaşnikof piyade tüfeği ve tüfeğe ait 30 mermi, 7 elektrikli fünye, 2 telsiz, 1 gece görüş dürbünü, 3 sırt çantası ve çeşitli örgütsel doküman ile muhtelif gıda ve yaşam malzemeleri ele geçirilmişti.

Operasyon sırasında kaçan 4 kişilik terörist grubun birbirleriyle olan irtibatlarını kaybettiğini belirleyen terör uzmanları, teslim olan Cihan T'nin ardından diğer teröristlerin de kısa süre içinde yakalanacağı bilgisini verdi.

4 Mayıs'ta, Ilgaz Dağı'nın Soğuksu mevkisinde Başbakanlık konvoyuna eskortluk yapan polis otosuna yönelik silahlı saldırıda, evli ve 1 çocuk babası Recep Şahin (34) şehit olmuş, meslektaşı Metin Kuş yaralanmıştı.

aa



Bu haber 843 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,569 µs