En Sıcak Konular

Günay: Oylarımızı ziyan ettirmeyin

7 Haziran 2011 14:36 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Günay, "Pazar günü sandığınıza sahip çıkın. Sandığın başında bizim oylarımızı ziyan ettirmeyin." dedi.

 İzmir'de işsiz sayısını düşürmek için yatırım yapacaklarını belirten Günay, mobilyacı esnafının acil ihtiyacı olan mobilyacılar sanayi sitesini öncelikli sıraya alacaklarını söyledi.

Bakan Günay, Karabağlar ilçesindeki Mobilyacılar Sanayi Sitesi'nde esnaflar ve diğer vatandaşlara hitap etti. İzmir'in çok iyi yerlere gelmek için her türlü potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Yağ, un, şeker var, helva yapma konusunda biraz ağır davranmışız." diyen Günay, kimseyle çekişmeye girmeden şehri büyük bir hızla ayağa kaldırmaya çalışacaklarını ifade etti. İzmir'de turizm sektörünün gelişmesi gerektiğini, buna bağlı 40 sektörün de böylece iş yaptığını anlatan Günay, "İzmir'in insanını ekmek sahibi yapmaya çalışıyoruz, birilerini zengin yapmaya değil. Bazıları deniz kıyısına evlerini kondurmuş, yanlarına otel yapılmasını istemiyor. Senin rahatın biraz kaçsın. Daha fazla otel demek. mobilya sektörünün canlanması demek. Dört yıldır her hafta sonu Antalya ve İstanbul'dayım, İzmir'de son bir ayda gelen kadar iş talebi gelmedi bana. Yeni yatırım olmadığı için işsizlik çok fazla. Biz başka siyasi partiler gibi değiliz, ötekilere kötü laf sokmaya değil, çocukları işe sokmaya çalışıyoruz. Başkalarına laf söyleyerek mi, hizmet yapılarak mı İzmir kalkınacak?" şeklinde konuştu.

AK Parti adayı Günay, esnafı seçim günü sandığa sahip çıkmaya çağırarak, hilelere karşı ikaz etti. Ertuğrul Günay, "Ben sizden bir şey isteyeceğim. Pazar günü seçimde sadığınıza sahip çıkın, çünkü biz sandık başında iki kişiyiz. Bir müşahidimiz, bir de sandık görevlimiz var ama karşınızda ana muhalefet partisi, yavru muhalefet partisi, bağımsızlar, ötekiler, berikiler derken 8-10 kişi var. Sandık başında oylarımızı ziyan ettirmeyin, lütfen milletin iradesine sahip çıkın. Bizim gücümüz millettir, bizim işmiz hizmettir. Size güveniyoruz, bizi mahçup etmeyin. Biz de sizin emanetinizi yere düşürmeden. başımız üzerinde taşımaya çalışacağız." dedi.

İzmir'i Türkiye'nin önünde 2023 yılına hazırladıklarını belirten Günay, turizmin gelişmesini mobilyacıları da etkileyeceğini belirtti. Karabağlar'ı uzun zamandır bildiğini kaydeden Günay, mobilyacı esnafının kısmen Buca'da. kısmen de Karabağlar'da olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Burası Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinden biri. Üretim de ihracat da yapıyorsunuz ama böyle bir mekan yetersiz, 2011 Türkiye'sinin şartlarına uygun değil. İzmir'de bir mobilyacılar sanayi sitesi kurmak, sanıyorum gelecek dönemde programımızın en öncelikli maddelerinden olacak. Bunu İzmir'in acil ihtiyaçlarından birisi olarak kaydediyorum."

Muğla'nın İzmir'den iki kat fazla turizm geliri elde ettiğini, İzmir'in de bunu başarabileceğini, cumhuriyetin 100. yılında Mustafa Kemal'in hayalini gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirten Bakan Ertuğrul Günay, "Bazıları Mustafa Kemal'in resmini asarak Atatürkçü olmak istiyor. Bizse amaçlarını yapmaya çalışarak Atatürkçülüğümüzü ortaya koyuyoruz. Demokrat, cumhuriyetçi, Atatürkçü olduğumuzu bütün Türkiye'ye gösteriyoruz. Biz Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmaya çalışıyoruz." diye konuştu. İnsanların geçmişte olduğundan daha mutlu ve kardeşçe yaşamasını amaçladıklarını vurgulayan Günay, "Türkiye'de bütün ayrımları tarihin çöplüğüne atıyoruz. Kürt, Türk, batılı, Karadenizli, bunların hepsini bizim isimlerimiz olarak kabul ediyoruz ama soyadımızı, dünyanın en değerli soyadı haline getirmeye çalışıyoruz. Soyadımız, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır." dedi.

İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir ise çalışmaları ve problemleri hakkında Bakan Günay'a bilgi verdi.


Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,407 µs