En Sıcak Konular

Kazan: Kenan Evren'in sorgulanması bile çok önemli

7 Haziran 2011 14:30 tsi
Saadet Partisi (SP) Bursa birinci sıra adayı Şevket Kazan, 12 Eylül nedeniyle Kenan Evren'in savcılar tarafından sorgulanmasının bile başlı başına önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Fransa Milli Görüş Teşkilatı Starazburg Bölgesi Gençlik Teşkilatı'nın Saadet Partisi Bursa İl teşkilatını ziyaretinde konuşan Şevket Kazan, 12 Eylül askeri darbesini yapan Kenan Evren'in Cumhuriyet Savcıları tarafından sorgulanmasının olumlu bir gelişme olduğunu dile getirdi. Kazan, şöyle konuştu: "Demokrasiyi tam manasıyla yaşamalıyız. Asker durması gereken yeri bilmek zorundadır. Buna en güzel örnek eski genelkurmay başkanı Hilmi Özkök'tür. Sayın Özkök'ün demokraside ve Türk halkının gönlünde müstesna bir yeri vardır. Çünkü o darbelere ve darbecilere karşı çıkmıştır. Sayın Özkök orduyu siyasete sokmadı, darbe girişiminde olmak isteyenleri de bizzat engelledi. Şimdi bunu daha iyi anlıyoruz. Özkök'ün günlüklerinden anlıyoruz, çıkan belgelerden anlıyoruz. Asıl kahraman Özkök gibi askerlerdir. Ve onun gibi Genelkurmay başkanlarıdır."

Kenan Evren'in savcılar tarafından sorgulanmasının olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Kazan, "Evren'in sorgulanması bile başlı başına bir mesele önemli bir gelişme. Şimdi '50 yıl darbe olmaz' diye haykırmak yanlış olur. Darbelerin önünü kesecek uygulamalar yapmak gerekiyor. Darbe kanser mikrobu gibidir. Bu mikrobu ortadan kaldıracak önlemler alınması gerekmektedir." diye konuştu.

TÜRKİYE'DE SOL ASLA İKTİDAR OLAMAZ

Kazan, ayrıca, The Economist dergisinin CHP'ne oy verin yazısını ciddiye almadığını belirterek, "ABD ve AB, solu asla iktidar yapmaz. Türkiye'de sol bir hiçtir. Bu zihniyet asla iktidar olamaz." dedi.


Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,458 µs