En Sıcak Konular

Şükür, siyasete nasıl girdiğini anlattı

7 Haziran 2011 11:54 tsi
Şükür, siyasete nasıl girdiğini anlattı

AK Parti'nin İstanbul 3. bölge adayı Hakan Şükür siyasete giriş öyküsünü ilk kez anlattı...

İşte Hakan Şükür'ün açıklamalarından satır başları:

Başbakan'la yıllara dayanan bir hukukumuz var. Eskiden beri çok sık görüştüğüm bir büyüğümdür. Ama hiç siyasetkonuşmazdık. Bir İstanbul seyahati sırasında beni çağırttı...

'BAŞBAKAN DOĞUM GÜNÜNDE YAPTI TEKLİFİ'

Teklif benim için çok özeldir. Çünkü Başbakan'ın doğum güydü o gün. TRT'nin bir daveti vardı. Oraya giderken Başbakan beni makam arabasına aldı. Davetin olduğu yerde bir odaya geçtik. "Hakan nedir planların?" dedi. "Bir yandan işlerim diğer taraftan futbol ile ilgili projelerim var" dedim. "Siyasette beraber olalım" dedi. Hatta Binali Yıldırım Bey de vardı yanımızda... Önce şaşırdım ama gazeteler de yazıyordu "AK Parti, Hakan'ı aday gösterecek" diye... İlk kez benimle ilgili bir haberin doğru çıktığına sevindim aslında...

'HİÇ KİMSEYE DANIŞMADIM HEMEN KABUL ETTİM'

-Kimseye danışmadın mı?

Hayır, danışmadım. Bir anda siyasetin içinde buldum kendimi.

-Siyasete girmeyi senin talep ettiğini duymuştum?

Böyle bir talebim hiç olmadı. Ama Başbakan'la çok sık görüşüyordum. Onun yanında, yakınında olmak ister istemez siyaseti takip etmemi sağladı. Kendiliğinden bir durum ortaya çıktı. Siyasetle ilgimin nedeni Başbakan'la olan hukukumdur.

'SOYUNMA ODASINDA TELEFONUM ÇALDI... ARAYAN BAŞBAKAN'DI'

-Başbakan'la dostluk nereden?

İstanbul'a 1993'te geldim. Başbakan'la 1994'te tanıştık. 17 yıllık bir tanışıklığımız var. Başbakan, belediye başkanlığı döneminde İstanbul'da spora çok yatırım yaptı. Ben de popüler bir futbolcu olduğum için açılışlarda, sportif etkinliklerde sürekli bir araya geliyorduk. Orada bir dostluk başladı. Hem iyi günde hem de kötü günde hep yanımda oldu. Çok vefalı biridir Başbakan... Bana yaptıklarını unutamam.

-En aklında kalan anınız hangisi?

2002'deki Dünya Kupası'nda bir türlü gol atamıyordum. Bu da bende müthiş bir stres yaratmıştı. Başbakan o kadar çok sık arıyordu ki beni sanki ailemden biri gibiydi. "Oğlum sen kendini bilmiyor musun? Bu takımı sen götürdün oraya... Sakın kendini üzme. İyi oynuyorsun sadece gol atamıyorsun. Hem şanssızlık hem de markaj var" demişti.

-Seni çok etkileyen başka anı var mı?

Manisa'da bir rekor kırmıştım. Tanju Çolak'ın 240 gol rekorunu Manisa'da attığım bir golle geçip 'Türkiye liglerindeen çok gol atan futbolcu' unvanını ele geçirmiştim. Golü attıktan sonra teknik direktör Feldkamp beni oyundan çıkardı. Ben de sinirlendim. Çıktım soyunma odasına gittim. Tarihe geçmişim ama yapılan muameleden dolayı moralim acayip bozuk. Sırtımı duvara yasladım. Bir baktım benim telefontitriyor. Başbakan maçı seyrediyormuş. Benim soyunma odasına girdiğimi görünce cep telefonumu aramış. Bir açtımtelefonu "Oğlum tebrik ederim. Çok mutlu olduk"dedi. Başbakan arayınca üzerimdeki moralsizlik dağıldı gitti.

'BAŞBAKAN'IN HAYRANI OLMAKTAN GERİ DURMAM'

Şöhret istemediğin kadar var, para desen o da... Hiçbir siyasetçinin olmadığı kadar sevenin var... Siyaset sana ne verebilir?

Şayet bu saydıklarınız için siyaset yapan varsa büyük yanlış. Siyaset almak için değil, vermek için yapılır. En azından ben bu yüzden yapacağım. Hiçbir kişisel beklentim yok. Beni bu ülke Hakan Şükür yaptı. O yüzden bu ülkeye ve insanına borcum var. Bu borcu ödemek için siyasetin daha etkili bir alan olacağını düşündüm. Ne alabilirim değil ne katabilirim kaygım var.

-Başbakan'ın en sevdiğin özelliği nedir?

Tabii zor bir soru, kendimle özleştirdiğim birçok özelliği var. Çok fedakar, samimi ve merhametli olması...
Başbakan'ın eleştirdiğin bir yanı var mı?

Sayın Başbakanımız "çok sinirli" diye eleştirilir. Haksızlığa tahammül edememe noktasında verdiği tepki bence normal ve yakışan bir tepki. Duygusal mı bakıyorum bilmiyorum ama bunda da çok doğal olduğunu düşünüyorum. Bunu kendisiyle de paylaştım. O da bunu çok doğal olarak karşılıyor.

'HOCA KİME KAPTANLIK VERİR ONU ZAMAN GÖSTERECEK'

-AK Parti iktidar olursa "Hakan Spor Bakanı..." deniyor?

Şu anda milletvekili adayıyım. Meclis'te hiyerarşik düzende görev dağılımı yapılacaktır. Ama makam, şan, şöhret hesabım yok. Sadece çalışmak üzere oraya gidiyorum. Sorunları çözme isteğim ve fikir üretme yeteneğim var. Ondan sonraki süreç ne getirir bilmiyorum. Siyasete girerken hiç bunları konuşmadım. Şu an da bunun konuşulmasının erken olduğunu düşünüyorum. AK Parti sonuçta bir takım ve hepimiz bu takımın bir ferdiyiz. Bu manada teknik direktör kime kaptanlık bandını verir onu zaman gösterecek. Ayrıca şu anda başarılı bir spor bakanımız var.

Milletvekili seçilince Ankara'ya yerleşmen gerekecek...

Çocuklarımın okulu var İstanbul'da, düzeni bozmak istemiyorum. Ankara'da çok sıklıkla olacağım. Hem orada hem burada biraz yollarda ama büyük bir zevkle; "halka hizmet hakka hizmettir" duygusuyla çalışacağım.

posta



Bu haber 915 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,860 µs