En Sıcak Konular

İflas ihtimali uzak değil

7 Haziran 2011 11:19 tsi
İflas ihtimali uzak değil Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ülkenin bugüne kadar iflastan kaçmayı başardığını ancak bir “meydan okuma” olarak tehlikenin devam ettiğini söyledi.

 Papandreu, ülkedeki yapısal reformlar ve hükümetin önerdiği büyük değişiklikler konusunda referanduma gidilmesi seçeneği için İçişleri Bakanı’na hazırlık yapması talimatı verdiğini açıkladı.

Bakanlar kurulu, saat 14:00’de başladığı uzun görüşmesini akşam saat 24:00’dan önce tamamladı. Bakanlar kurulunda AB ve IMF ile geçen Cuma günü varılan yeni anlaşmanın ele alındığı belirtildi. Hükümet, 6,4 milyar Euro’luk yeni önlemlere ilişkin ayrıntıları da netleştirdi.

Muhtemel bir erken seçim ihtimalini bir kez daha reddeden Papandreu, muhalefet partileri ile uzlaşma girişimlerinin ise sürmesini istedi. Partilere Troyka ile anlaşmayı birlikte karara bağlayalım çağrısında bulundu. Öte yandan Papandreu, bakanlıklara AB ve IMF müfettişlerinin yerleşeceği konusunu ise medyanın köpürttüğünü kaydetti. Yunan başbakan böyle bir şeyi kabul etmediklerini vurguladı.

Ülkede yapılan reformlar ve büyük değişimler için referanduma gidilmesi için yeşil ışık yakan Papandreu, “Desteklediğimiz büyük değişimler için hazırım. Bugünkü anayasamızın öngördüğü gibi olabildiğince geniş bir uzlaşma ve görüş birliği için referandum kurumunu da değerlendirebiliriz.” dedi. Başbakan Papandreu, bu konuda çalışması için İçişleri Bakanı Yannis Ragusis’e talimat vereceğini sözlerine ilave etti.

Önümüzdeki günlerde yeni önlemlerin mecliste onaylanması gerekiyor. Ancak oylama tarihi henüz netleşmedi. Değişikliklerin kabul edilmesi için 151 milletvekilinin kabul oyu kullanması gerekiyor. PASOK’un 156 milletvekili bulunuyor. Önlemlerden rahatsızlık duyan iktidar partisindeki yaklaşık 20 milletvekilinden fire verilmemesi için yarın vekillere önlemlerin ayrıntıları anlatılacak.

Cihan



Bu haber 1,029 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,409 µs