En Sıcak Konular

Çukurca skandalında şok gelişme

7 Haziran 2011 10:38 tsi
Çukurca skandalında şok gelişme

Çukurca’da 7 askerin mayına basarak şehit olması ile ilgili davada şok bir gelişme yaşandı.

Sanıkların, “Mayınları teröristler döşedi, telsiz konuşmaları var” iddiasının ardından istenen bu belgelere GES Komutanlığı’ndan “Saklayın dediler ama sehven imha edildi” yanıtı geldi.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 7 Mehmetçik’i şehit eden mayının TSK’ya ait olduğunun ortaya çıkması sonrasında Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde görülen davada, ilginç bir gelişme yaşandı.Mahkemenin,Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler (GES) Komutanlığı’ndan istediği mayınların teröristler tarafından döşendiğine ilişkin telsiz konuşmalarını içeren belgelere yanıt geldi.GES Komutanlığı’nda görevli Tuğgeneral Kahraman Güneş mahkeme gönderilen ifadesinde, “Bu konuşmaların saklanması istendi. Ancak bu telsiz konuşmalarının diğer telsiz konuşmaları ile sehven imha edildiği ortaya çıktı” dedi.

KAYIT ELİMİZDE YOK!

Askeri mahkeme,GES Komutanlığı’ndan olay tarihinde teröristler tarafından patlamaya ilişkin yapılan görüşmelerin kayıtları istenmişti.Ancakmahkemeye gönderilen belgede, telsiz konuşmalarının üç ay boyunca saklandığı, sonrasında imha edildiği belirtildi. TümgeneralGürbüzKaya ile internete düşen konuşmalarında mayını döşediğini itiraf eden Tuğgeneral Zeki Es, anlaşılmaması için teröristlerin bomba düzeneklerini bomba ile birlikte yok olacak şekilde kurduklarını söyledi.

SAKLANMASI İSTENDİ AMA

Mahkeme Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu, GES Komutanlığı’ndan gelen cevapta, patlamaya ilişkin teröristler arasında geçen konuşma kayıtlarının şu anda ellerinde bulunmadığının bildirildiğini açıkladı. İstenen belgelere ilişkinGES Komutanlığı’nda görevli Tuğgeneral KahramanGüneş’in ifadesi mahkemeye ulaştı. TuğgeneralGüneş, teröristlerin telsiz konuşmalarında patlayıcıyı döşeyen teröristin isminin kod adıyla yer aldığını iddia etti. Güneş telsiz konuşmalarının belli bir süre tutularak sonra imha edildiğini öne sürdüğü ifadesinde; “Bu konuşmaların saklanması istendi. Ancak bu telsiz konuşmalarının diğer telsiz konuşmaları ile sehven imha edildiği ortaya çıktı.” dedi. Sanık Zeki Es ise teröristlerin, bomba düzeneklerinin anlaşılmaması amacıyla bunların bomba ile birlikte yok olmasını sağlayacak şekilde düzenek kurduklarını kaydetti.

Çocuklarımızı da kaybetmişlerdir

Olduğu iddia edilen telsiz konuşmalarının silindiğinin söylenmesimahkemedeki şehit yakınlarının tepkisine neden oldu. Şehit annesi Raziye Demirci, “Bu raporların kaybedildiği söyleniyor, raporları kaybedenler bizimçocuklarımızı da kaybetmişlerdir” diye karşı çıktı. Şehit babası Halil Demirci ise internetteki ses kaydında Zeki Es’in “Bombayı ben ellerimle döşedim” dediğini hatırlatarak, “Şimdi nasıl oluyor damayınları teröristler döşemiş oluyor” diye sordu. Duruşmaya tutuksuz sanık Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan ile sanık avukatlar da katıldı.

bugün



Bu haber 1,082 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,810 µs