En Sıcak Konular

ABD'de Demokrat Partiyi sarsan skandal

7 Haziran 2011 10:19 tsi
ABD'de Demokrat Partisi, Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Anthony Weiner'ın, genç bir kadına internet üzerinden müstehcen bir fotoğrafını gönderdiğini itiraf etmesiyle sarsıldı.


ABD'de, muhafazakar bir internet sitesinden yaklaşık on gün önce verilen haberde, Weiner'in Twitter hesabından, Seattle'daki yüksekokul öğrencisi bir kadına, bir erkeğin kasığını gösteren bir fotoğraf gönderdiğinin bildirilmesi üzerine patlak veren skandalın hemen ardından açıklamada bulunan Weiner, fotoğrafın kendisi tarafından gönderilmediğini, bir internet korsanının kurbanı olduğunu ileri sürmüştü.

Weiner, dün akşam Manhattan'da düzenlediği basın toplantısında Twitter hesabından genç bir kadına, iç çamaşırıyla kapatılmış kasığını gösteren bir fotoğraf gönderdiğini ve daha sonra da kendisini korumak amacıyla yalan söylediğini itiraf etti. Basın toplantısında göz yaşlarına hakim olamadığı gözlenen 46 yaşındaki Weiner, yaptığı işi ''son derece büyük bir ayıp'' olarak niteledi.

ABD'de açık sözlü liberal bir Kongre üyesi olarak tanınan Weiner, yine de yanlış bir şey yapmadığını söyleyerek istifa etmeyi düşünmediğini ve bu konuda yapılacak parlamento soruşturmasında işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un üst düzey yardımcısı Huma Abedin ile geçen yıl temmuz ayında evlenen Weiner, basın toplantısında yaptığı açıklamada, geçen 3 yıl içinde, Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım ağları ve nadiren de telefon üzerinden 6 kadınla uygun olmayan ilişkisi bulunduğunu itiraf etti. Weiner, buna karşın şimdiye kadar hiçbir kadınla evlilik dışı cinsel ilişkide bulunmadığını kaydetti.

Weiner'in, ABD doğumlu annesi, Hintli babası, Pakistanlı eşi Huma'nın basın toplantısında yeralmadığı görüldü.

Demokrat Parti lideri Nancy Pelosi, Weiner'in basın toplantısındaki itiraflarının ardından yaptığı kısa açıklamada, durumdan duyduğu ''derin üzüntü ve hayal kırıklığını'' dile getirdi. Weiner'in eşi, ailesi, birlikte çalıştığı kişiler ve seçmenlerden sözeden Pelosi'nin, Weiner'dan sözetmekten özenle kaçınması dikkati çekti.

Pelosi daha önce yaptığı açıklamada, kuralları çiğneyip çiğnemediğini belirlemek amacıyla, Weiner hakkında parlamentoda bir etik soruşturması açılması çağrısında bulunmuştu.

aa



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,811 µs