En Sıcak Konular

Ergin: 70'lik dedeler bile dua ediyor

7 Haziran 2011 10:06 tsi
Anayasa değişikliği ve yargı reformu sürecinde "Adalet Bakanlığı" koltuğunda oturan Sadullah Ergin, memleketi Hatay'daki seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

En önemli icraatları arasında sayılan 'yargı reformu' en büyük kozu. Bu konuda seçmenden ilginç tepkiler alırken özellikle yaşlıların sıcak mesajları şaşırtıyor. Ergin, "Hatay'ın köylerinde yargı reformuyla ilgisi olmayan 70'lik dedeler, süreci hatırlatarak dua ettiklerini söylediler. Toplumda bu konuda bir farkındalık var. Hakikaten şaşırdım. Köydeki Hasan amca bana yargı reformundan dolayı dua ettiğini söyledi." sözleriyle toplumdaki hassasiyeti aktarıyor. Muhalefetinreferandumsürecinde 'darbeciler yargılanmayacak' eleştirisi getirdiğini hatırlatırken, şimdi soruşturma başlatıldığına dikkat çekiyor. Ergin, "Failler ifadeye çağrıldı. Dava açılıp açılmayacağına siyasetçiler değil, savcılar karar verecek.Anayasa değişikliğitoplum vicdanında kanayan yarayı durduran adımdı." ifadelerini kullanıyor.

Hoşgörü ve kardeşliğin şehri Hatay'da, adına yaraşır bir seçim süreci yaşanıyor. Farklı din ve inançlara sahip çok kültürlü bir kent burası. Partiler arasında kavga gürültü yok. 175 milyon liraya mal olan yeni havaalanı şehrin havasını da değiştirmiş. Suriye üzerinden gelen Arapların, Hatay'dan havayoluyla İstanbul'a ve diğer tatil yörelerine akın ettiğini anlatıyor esnaf. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'büyükşehir' vaadi de heyecan uyandırmış. Suriye ile vizelerin kaldırılması bölgedeki ticareti daha da canlandırmış. Ancak Hataylılar, Suriye'de yaşanan olayların son 2 aydır geliş-gidişleri azalttığını söylüyor.

Partili partisiz bütün Hataylılar, Sadullah Ergin'den övgüyle bahsediyor. Onun vekilliği döneminde adeta şehre yatırım yağmış.AK Partiile uzaktan yakından ilgisi olmayan 3 arkadaşı ise, Hataylının siyasete değil hizmete oy vereceğini söylüyor ve ekliyorlar: "Hatay yıllarca üvey evlat muamelesi gördü. Şimdi, ilk kez hizmet gördü."

Seçim mesaisine sabahın 07.00'sinde başlayan Ergin'in hızına yetişmek gerçekten zor. Temasları sırasında biz de ilginç diyaloglara şahitlik ettik. Ergin, ekonominin geldiği durumu, bu alanın patronu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı aratmayacak şekilde izah etti. İskenderun'dan Ceyhan'a kadar fabrika alanı kalmadığını vurguladı. Konuşmalarında, demokrasiyi her 10 yılda bir kesintiye uğratan darbe ve muhtıra süreçlerine de dikkat çekti. Ardından, anlamlı bir çağrıda bulundu: "Bunlarla mücadele kolay değil. Kendinizi, ailenizi ortaya koyuyorsunuz. 27 Nisan bildirisini hatırlayın. Türkiye'de ilk defa bir hükümet muhtıraya karşı durdu. 'Biz hesabı millete veririz' dedi. 12 Haziran'da geleceğimizi şekillendiren bir seçim olacak. Ne ben ne de başkasının hatırına oy kullanmayın. Türkiye'nin geleceğine oy verin."

zaman



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,528 µs