En Sıcak Konular

O "şanslı" kadın aday kim?

0 0 0000 00:00 tsi
O [yan]Seçim özel[/yan] Seçime hazırlanan AKP’liler İstanbul’da bu kadar aday adayını ne yapacaklarını soruyor. 400’ü bulan aday adaylarının içinden şu anki vekiller ve milletvekili adayı olması kesin olan isimler çıkarıldığında Meclis'e

Seçim öncesinde partilerde milletvekilliği için istifa depremi yaşanıyor. Bu partilerden birisi de iktidar partisi AKP ve özellikle İstanbul teşkilatı istifa sıkıntısı yaşıyor. Partinin İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu geçtiğimiz hafta vekil olabilmek için istifa etti ve henüz Müezzinoğlu’nun yerine kimse atanmış değil. iyibilgi’ye konuşan AKP’li yöneticiler bunun seçim kampanyası sırasında yaşanmasının önemli bir sorun olduğunu belirtiyor.

Öte yandan İstanbul’da AKP’den milletvekili olmak için aday olan isimlerin çokluğu dikkat çekiyor. Şu ana kadar partiye vekil olabilmek için başvuran aday adaylarının sayısı 400’ü buluyor. Ancak bu kadar kişinin milletvekili adayı gösterilemeyeceği bir gerçek. Hatta iyibilgi’nin AKP’ye yakın kaynaklarla yaptığı hesaplama aday adaylarının neredeyse hiçbirinin bir şansının olmadığını ortaya koyuyor.

İyibilgi’ye konuşan AKP’li kaynaklara göre AKP’de vekil olacak aday adayı sayısı sadece yedi. Hesap şöyle yapılıyor: İstanbul Meclis’e 70 milletvekili gönderiyor. 70 milletvekilinin şu anda 42’si AKP’den… iyibilgi’ye konuşan kaynaklar AKP’nin geçmiş dönemdekine yakın bir oy oranı alması halinde +7 vekil kazanacaklarına inanıyor. Yani AKP İstanbul’dan 49 vekil çıkarmayı planlıyor. Öte yandan kaynaklar vekillerin fire vermeden aday olacağını düşünüyor. Sadece İbrahim Özal’ın aday gösterilmeyeceği kulislerde dolaşan bilgilerden. Elbette bu haber henüz kesinleşmiş değil. Sonuç olarak 49 vekil, belki de en iyi ihtimalle, çıkaracağına inanan AKP’nin +7 kontenjanın şu şekilde dolması bekleniyor: Başbakan Erdoğan İstanbul’dan aday olacak… Kaynaklarımız “geriye kaldı 6” diyor. Bu kadar değil… Erdoğan’ın müsteşarı Ömer Dinçer’in de İstanbul’dan aday olması bekleniyor. Bu iki ismi önemli aday adayları takip ediyor: Edibe Sözen, İstanbul il Başkanı Müezzinoğlu, Feyzullah Kıyıklık ve Hamza Yerlikaya… Geriye bir isim kalıyor. Kaynaklarımız bu bir kişinin de kadın olma olasılığının altını çiziyor.

Peki, Meclis’te bulunanların dışında sadece yedi kişinin artı olarak meclise gireceğine inanılıyorsa ve bu yedi kişinin altısı aşağı yukarı belliyse, 400 aday adayı ne yapacak?

İyibilgi’nin konuştuğu kaynaklar istifa eden ve aday adayı olan isimlerin yüzde altmışının samimi bir şekilde vekil olmak için başvurduklarını ancak geri kalanının ikinci “hesapları” olabileceğini belirtiyor. Kaynaklar şöyle konuşuyor: “Yerel seçimlere yatırım yapan adaylar var. Adaylık baş vuruları kabul edilmediği için sonradan küstürülmeyeceklerine inanıyorlar. Memurluk, kamu kurumlarında yüksek mevkilere gelmek hedeflerden bir kaçı… Diğer bir hedef ise bir sonraki yerel seçimde yerel yönetimlerde makam kapmak. Yani kaynaklar “siyasi değil, daha çok ticari” kaygı diyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 291 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,729 µs