En Sıcak Konular

Asker kökenli adaylar hangi partileri seçti?

0 0 0000 00:00 tsi
Asker kökenli adaylar hangi partileri seçti? [yan]SEÇİM ÖZEL[/yan] Seçim kararı alınmasıyla birlikte birçok kamu kurumu gibi TSK da hareketlendi. TSK'dan emekliliğini isteyen ya da istifa eden asker kökenli aday adaylarının tercihi AKP, MHP ve DYP oldu. Sakarya'da ise bir binbaşının mimar eşi, siy

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) istifa eden ya da emekli olan asker kökenliler, aday adaylıkları için siyasi partilere başvurularını yaptı.

Eskişehir'de 1. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı'nda görev yaparken 8 Mayıs'ta emeklilik dilekçesi veren Kıdemli Albay Eyüp Kocabaş, AKP'den Afyonkarahisar milletvekili aday adayı olmak istediğini söyledi. Kocabaş, TSK bünyesinde devlete 30 yıl hizmet ettiğini, şimdi de millete hizmet etmek istediğini belirtti. Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda zorunlu hizmetini doldurduktan sonra istifa eden Yarbay Süleyman Dönmez de AKP'den milletvekili aday adayı oldu.

Binbaşının eşi

Sakarya'daki 15. Kolordu Komutanlığı'na bağlı 1. Tugay Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Osman Uyanır'ın eşi yüksek mimar Sevda Uyanır da, AKP Sakarya İl Başkanlığı'na milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Başvuru sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uyanır, "Eşinizin asker olması sorun olur mu?" sorusuna "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak anayasal hakkımı kullanıyorum" yanıtını verdi. Bir çocuk annesi Uyanır, "Neden siyaset?" sorusunu da "Neden olmasın? Artık kadınlara yer var. Başbakan'ımız öyle diyor. Neden AKP derseniz; demek ki fikirleri uyuyor. Beğeniyoruz" diye yanıtladı.

Uyanır, daha önce de siyasi görevlerde bulunduğunu, siyasi kadrolarla çalıştığını, daha sonra Kocaeli İl Bayındırlık Müdürlüğü'nde Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığını belirterek, "AKP bana her zaman destek oldu. Her zaman içlerinde olmaktan mutluyum" dedi.

Kılıçarslan MHP'de

4 Temmuz 2003'te 11 Türk askerinin başına ABD askerlerince çuval geçirilen "Süleymaniye Baskını" sırasında Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı olan emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan ise MHP'den Tokat milletvekilliği için aday adaylığını koydu.

Kara Kuvvetleri 1011 Fabrikası Teknik Müdürü Makine Mühendisi Albay İsmail Kasap da görevinden ayrılarak, DYP'den aday adaylığını koymaya karar verdi.

Kıbrıs Barış Harekâtı'nın efsanevi subayları arasında bulunan ve Adıyaman'da yüzbaşı olarak görev yaptığı dönemde, yerel sanatçılardan kurduğu orkestranın hikâyesi "Beynelmilel" filmine esin kaynağı oluşturan emekli Kurmay Albay Oğuz Kalelioğlu da DYP aday adayları arasında yer aldı.



Bu haber 339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,006 µs