En Sıcak Konular

Bahçeli: Mutlaka sandık başına gitmelisiniz

3 Haziran 2011 23:03 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Haziranda herkesin mutlaka sandık başına gitmelisini belirterek AK Parti'ye yüklendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 12 Haziran seçimlerinde çok özel durum haricinde herkesin mutlaka ama mutlaka sandık başına giderek oyunu kullanması gerektiğini söyledi.

Kırşehir mitinginin ardından partisinin Yozgat’ta Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuşan Bahçeli, AK Parti'ye yüklendi. 12 Haziran genel seçimlerinde çok özel durumlar haricinde herkesin sandık başına gitmesini ve oyunu kullanmasını isteyen Bahçeli, "12 Haziran seçimleri büyük önem taşımaktadır. Eğer çok özel durum yok ise mutlaka ve mutlaka sandığa gitmeli, aklın süzgecinden geçirdiğiniz, vicdanınızın sesini duyduğunuz iradenizle Türkiye’nin bir karar anında yüksek bir katkı sağlamalısınız. Ne kadar çok kadar çok katılım olursa seçim sonuçları üzerinde o kadar bir tartışma yapılamaz ve herkes milletin iradesine saygı duymak zorunda kalır. Ben inanıyorum ki bu seçimde çok yüksek bir katılımla olacaktır. Ancak bu seçimlere hile karıştırılamamalıdır. Güvenli ve sağlıklı bir ortamda yapılması sağlanmalıdır. Bu görevde siyasi iktidara düşmektedir." dedi.

12 Haziran seçiminin 9 yıllık AK Parti iktidarının sınavı olacağını ifade eden Bahçeli, "Bir siyasi parti düşünün ki milletimizin çok büyük bir desteğini almış TBMM’sine iki dönem 330 -340 milletvekilliği aralığında gelmiş ve 3 hükümet kurarak tek başına iktidar olmuştur. Bu yakın tarihimizde hiçbir partiye nasip olmayan bir fırsat ve imkandır. Ancak AK Parti koalisyon dönemlerinde karşılaştığı sosyal ve ekonomik sorunları aşabilmek için tek başına bir siyasi partinin iktidar olması ve istikrar içerisinde kendisinin sorunlarının çözülmesini arzulayanlar, var olan bir siyasi partiler içerisinde bir milli görüş çizgisinden koparak kısa sürede kurulmuş olan bir partiye yönelmek suretiyle iç ve dış odakların aşırı destek ve kara propagandasının etkisinde kalarak AK Partiye bu imkanı tanımıştır." diye konuştu.

Demokratik açılım ile Türkiye’nin yıkıma sürüklendiğini öne süren Bahçeli, şöyle konuştu: "Tutturmuşlar bir demokratik açılım zırvası ortaya koymuşlar ve Türkiye’yi aşama aşama yıkıma sürüklemişlerdir. Bu demokratik açılım zırvası bir yıkım projesi olmuştur. O günden bugüne kadar geçen süreci değerlendirirseniz. Biranda gelişen olayları yan yana koyduğunuzda Türkiye’nin nereye doğru götürülmek istendiğini çok iyi göreceksiniz. Bu dönem içerisinde biraz taviz biraz terör tekerlemesiyle Türkiye tavizle kaybetmiş terör büyük bir azgınlıkla hedeflerine doğru dörtnala koşar hale gelmiştir."

"VALİ, İKTİDARIN YAN ÇARKI HALİNE GELMİŞSE DEVLET BÜYÜK YANLIŞ İÇERİSİNDEDİR"

Türkiye’nin her yönüyle büyük bir tahribat içersinde olduğunu savunan Bahçeli, "Birçok yerde şahit oluyoruz Türkiye her yönüyle büyük bir tahribat içerisinde siyasi kültür seviyesini düşürmüş, yozlaştırılmış, ekonomi yabancılaştırılmış, Türkiye’de etnik temelli bölücülük azmış ve maalesef kamu kesimi AK Partinin yanlış zihniyetine kilitlenmiş, şimdi Yozgat’tan alayına sesleniyorum, valiler Türkiye cumhuriyeti devletini temsil ederler. Eğer bir vali bugün iktidarın yan çarkı haline gelmişse devlet çok büyük bir yanlış içerisinde demektir. Bugün valiler, kaymakamlar, ilçe ve il başkanlarından öte bir partizanlık içerisinde iktidara hoş görünmek için vatandaşa zulüm yapıyor, siyasi partilere zulüm yapıyor. Allah nasip eder iktidar olduğum gün bu yanlış içinde olan valilerin hiçbiri görevde kalamayacak. Valiler görevlerini yapacak bir siyasi partinin adamı gibi hareket etmeyecek." diye konuştu.

"DEVLETİN ÇALIŞTIĞI YERLERDEN SİYASET ÜRETİLİYOR"

Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin devletin resmi kurumu olmasına rağmen bir siyasi partinin resmi kurumu olduğunu iddia eden Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Toplu Konut İdaresi, konutu olmayan insanlara daha modern, sağlıklı konutlar üretmek suretiyle hayat standartlarını yükseltmeli. TOKİ denen kuruluş resmi devletin kuruluşu olmasına rağmen, açılış ve temel atma bahaneleriyle bir siyasi partinin genel müdürlüğü olmuş. Kırmızı halılar döşeniyor, Başbakanlığın makam arabalarıyla TOKİ'nin tören alanlarına geliyor. Devletin çalıştığı yerlerden siyaset üretiliyor. Çok büyük yolsuzlukların içine düştüğü de görülüyor. Arsa temininden, arsanın müteahhitlere verilişi ve evlerin bitirilişine kadar yolsuzluk varsa ki olduğu söyleniyor. Biz toplu konut evlerine değil yolsuzluğa karşıyız. TOKİ bu iktidar döneminde hangi konutu nasıl, kime yaptırmışsa, hangi müteahhitlere 20'şer kat kazandırdıysa hepsini inceleyeceğim. 10 katrilyonluk bir yolsuzluk tespit edildiyse, 10 katrilyonu vatandaşa kardeş payı yapmazsam namussuzum."

AK Parti hükümetinin 9 yıllık tahribatını onarmak için MHP'nin iktidar olacağını ifade eden Bahçeli, "Sizin iradenizi bugünkü iktidara mahkum bırakanlara cevap vermelisiniz. AK Parti'nin 3. dönem iktidar olma şansı yoktur. Çünkü yorulmuş ve yıpranmıştır. Başbakan ille de 3. dönem istiyorsa kendisini kurtarmak için iktidar olmak istiyor. İktidar olamazsa, şimdiden geceleri uyuyamıyor, ayakları titriyor. İktidarı kaybettiği gün ya ülkeden kaçacak ya da yüce divana gidecek. İstanbul'un sokakları peşmerge kılıklı insanlarla dolmuş, arabaları ve evleri yağmalanan insanlar var. Ama Başbakan bunlara değinmiyor. Ruhi dengesini kaybetmiş, saldırgan olmuş, konuşmasıyla AK Parti'yi nereye tehlikeye götüreceği, AK Parti'ye oy verenlere ne kadar vebal yüklediğini bilmiyor. Türkiye'yi sömürmeye teslim olmuş. Yüce Divan korkusuyla Türkiye'nin gerçeklerini göremiyor. Bu gidişat, gidişat değil. Buna 'dur' demek lazım. Bunu ilk önce AK Parti'ye oy verenler yapmalıdır. Bu iktidardöneminde bir lale dönemi, bir sülale dönemi yaşanıyor."

Bahçeli, dar gelirli ailelere verecekleri 'hilal kartla' vatandaşın ve esnafında yüzünün güleceğini ifade etti.



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,412 µs