En Sıcak Konular

Medya'nın kaset tuzağı

3 Haziran 2011 21:44 tsi
Medya'nın kaset tuzağı O konuşmalar çoktan yayınlanmıştı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BDP Milletvekili Gülten Kışanak'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydına ilişkin Diyarbakır mitinginde sarf ettiği "Bugün yarın yayınlanabilir sözü" belli medya organları tarafından halka çarpıtılarak sunuldu. Özellikle Cumhuriyet, Aydınlık gazeteleri ve Odatv adlı site Başbakan'ın ses kaydından internete düşmeden önce haberdar olduğunu ve yasadışı dinlemenin Başbakan'ın bilgisi dahilinde yapıldığını iddia etti. Halbuki gazete ve internet sitelerinin bu iddiası gerçeği yansıtmıyor.

Gülten Kışanak'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydı 1 Haziran günü saat 12 sularında internete düştü. Yani Başbakan'ın Diyarbakır mitinginden 5 saat evvel. BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak ve BDP Elazığ İl Başkanı Baki Yıldırım arasında geçtiği iddia edilen konuşmada, parti olarak CHP'nin zayıf olduğu illerde MHP'yi destekleme kararı aldıklarını böylece AKP'nin yüksek sayıda milletvekili çıkarmasını engelleyebileceklerini söylüyorlar. Başbakan'ın seçim meydanlarında daha önceden dile getirdiği AK Parti'ye karşı kurulan CHP, MHP ve BDP ittifakı tezi ses kaydı ile örtüşüyordu. Başbakan bu ses kaydında geçen ifadeleri Diyarbakır mitinginde halka anlattı. AK Parti'ye karşı tüm muhalefetin birleştiğini belirtti. Erdoğan internete düşen bantla alakalı konuşmasında şöyle dedi: "BDP'nin ilgililerinden biri açıklama yapıyor. Ses kayıtları öyle zannediyorum ki bugün yarın yayınlanabilir. Ne diyor biliyor musunuz, 'Elazığ'da biz güçlü değiliz, dolayısıyla MHP'yi destekleyelim."

İnternete düşen ses kaydı ile ilgili gelişmeler bu şekilde olmasına karşın bazı medya kuruluşları bu gerçeği görmezden geldi. Aynı günün akşamında Başbakan Erdoğan kaset sürecine ilişkin TRT ekranlarında yayınlanan "Seçim özel" programında da açıklamalarda bulundu. Evinden çıkarken kurmaylarının böyle bir kasetten bahsettiklerini belirten Erdoğan, kendisinin bu bilgiyi mitingde kullandığını söyledi.

İşte gerçeği çarpıtan o yayınlar:

Aydınlık: Erdoğan yakında yayınlanır dedi kaset anında internete düştü. Diyarbakır mitingindeki itiraf kaset tertibinin merkezini de hazırlayıp servis edeni de ortaya çıkardı.

Cumhuriyet: Dinleme kayıtlarını "önceden" haber veren Erdoğan'a muhalefetten tepki yağdı

Odatv: Başbakan'a ses kayıtlarını kim servis ediyor



Bu haber 1,024 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,544 µs