En Sıcak Konular

"Her satırı zırvalıklarla dolu!"

3 Haziran 2011 20:54 tsi
Egemen Bağış'tan The Economist'in 'CHP'ye oy verin' çağrısına sert tepki

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı.

Bağış, "Türk seçmeni kararını vermiş, faili meçhullerin olduğu, yasakların olduğu, yolsuzlukların olduğu bir ülke istemiyor. Diğer partilerin umudu koalisyon ortağı olmak. Koalisyon olduğu dönemlerde Türkiye hep geriye gitti. Ana muhalefet koalisyon olmak istiyor. Onlar AK Parti'ye oy verenlere beyinsiz, göbeğini kaşıyan adam diyenler." dedi.

Bağış, The Economist'in CHP'ye destek verdiği makalesi için "Her satırı zırvalıklara dolu bir yazı. Daha önce kimse The Economist yazdı diye AK Parti'ye oy vermedi. Milletime güveniyorum. Dışarıdan baskılarla, içeriden verilen siparişlerle karar verilmez. Yazıda o kadar hatalar var ki. Sayın Kılıçdaroğlu Güneydoğu'da Başbakan'dan daha büyük kalabalık topluyormuş. Her yeri hatalarla dolu. Sayın Başbakanımız en az üçe katlamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu bir tek yerde, Hakkari'de, kalabalık topladı. Orada bir ödün verdi, Türk Bayrağı kullanmadılar. BDP'lilerle pazarlık yaptılar." şeklinde konuştu.

"Milli iradenin muktedir olduğu bir döneme hazırlanıyoruz. Türkiye'yi çantada keklik gören çevreler var. The Economist'in bu kadar net bir tavır aldığını gördük mü?" diye soran Bağış,  "Son yıllarda atılan adımlar o kadar önemli ki bunların durması isteniyor" dedi.

AJDA PEKKAN'IN ÖVGÜSÜ
Bağış, Ajda Pekkan'ın kendisi için "Canımı veririm" demesi ve buna yönelik eleştiriler için de şöyle konuştu: "Ajda Pekkan gibi bu ülkede süperstar ünvanı almış bir sanatçının bana yağcılık yapmaya ne ihtiyacı var? Ajda, bu ülkenin değeridir. Bir sanatçı bizim için ne kadar değerliyse siyasi görüşleri bizden ne kadar farklı olsa da Arif Sağ da, Müjdat Gezen de, Levent Kırca da bizim için değerlidir. Ajda'nın o nezaketini çok doğal buldum. Protokoldeki insanlara övgülü sözler söylemek sanatçıların yaptığı iştir. Aynı şeyi Kılıçdaroğlu için yapsalar yalakalık denir miydi?"

ARINMA SÜRECİNDEN GEÇİYORUZ
Silivri ve Kandil arasında "teleferik hattı" kurulduğunu öne süren Bağış, "Bir sürü silah ve patlayıcı bulundu mu? İtalya'da da benzer bir dava sürdü. Orada bir takım silahlı kuvvetler mensupları tutuklandı. Eski başbakanları tutuklandı. Türkiye'de de aynı şekilde arınma sürecinden geçiyoruz. On yıl evvel konuşmaya korktuklarımız şimdi tartışabiliyoruz. Türkiye'yi bilmeyenler yanlış yorumluyorlar. Benim vatandaşım Türkiye'nin geldiği durumu değerlendirecek" dedi.

KİMSE KORKMASIN
AK Parti'nin çok büyük bir farkla yeniden iktidar olacağını savunan Bağış, "Kimse korkmasın otoriter olmamız için hiç sebep yok, yine halka gideceğiz. Neden AK Parti millete rağmen adım atsın ki? Milli iradeyi milletin önceliklerini önemsiyoruz. Bu seçimler milli iradenin güçlenmesini sağlayacak." dedi.

Yüzde 10 barajının istikrar açısından önemli olduğunu söyleyen Bağış, "İsrail'deki durumun nedeni barajın düşük olması. Sifon çekerken telefonda konuşan birini dışişleri bakanı yaptılar" dedi.

Bağış, seçmene "Hatalı sollama ölüm, hatalı oylama zulüm getirir" mesajı verdi.



Bu haber 989 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,267 µs