En Sıcak Konular

Askeri nakliye uçağı A400M Türkiye'de

3 Haziran 2011 19:03 tsi
Türkiye'nin Avrupa ülkeleri ile ürettiği A400M askeri nakliye uçağı İzmir Çiğli'ye indi. Uçak, Hava Kuvvetleri'nin 100. senesi onuruna tertip edilen Türk Hava Gösterisi 2011'e katılacak.

Klaus Dietrich Flade kaptanlığında ilk defa Türkiye'ye inen 4 numaralı uçağın (MSN4) gösterinin gözdelerinden olacağı tahmin ediliyor. 4 Haziran'da statik alanda yer alacak uçak aynı gün akşam saatlerinde fuar alanından ayrılacak.

Türkiye'nin A400M için toplam 10 siparişi bulunurken, Türk Hava Kuvvetleri ise Fransa'nın ardından uçağın ikincisi kullanıcısı olacak.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) katılımcı ülkelerin (Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere ile İspanya) havacılık endüstrileri ile birlikte uçağın tasarım ve üretiminden sorumlu.

A400M Uçağı'nın Ön Orta Gövde, Arka Gövde Üst Bölümü, Paraşütçü Kapıları, Acil Çıkış Kapısı, Arka Üst Kaçış Kapağı ve Kuyruk Konisi gibi ana yapısal komponentlerin yanı sıra en önemli uçuş kontrol yüzeylerinden olan Kanatçık (Aileron) ile Sürat Frenleri'nin (Spoiler) üretimi TUSAŞ mühendis ve teknisyenleri tarafından yapılıyor. Yapısal komponentlere ilaveten, A400M Uçağı'nın tüm iç ve dış aydınlatma sistemleri ile temiz/atık su sistemlerinin birinci derece tasarım ve tedariğinden şirket mesul. Ayrıca, A400M uçağının tüm gövde kablo donanımı TUSAŞ mühendis ve teknisyenleri tarafından imal ediliyor.

21'inci asırda dünya hava kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan A400M ileri teknolojisi sayesinde kısa, yumuşak ya da hazırlanmamış pistlere kolaylıkla inebiliyor, çok daha uzağa çok daha süratli uçabiliyor. A400M taktik ve stratejik/lojistik görevleri yerine getirebiliyor. Özellikle çok büyük yükleri taşıyabilmek için tasarlanmış olan kargo bölümü sayesinde ihtiyaç duyulan noktalara gerek askeri gerekse de sivil pek çok malzemeyi direkt taşıyabiliyor.

(CİHAN)



Bu haber 880 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,996 µs