En Sıcak Konular

CHP'li Batum için hepsi oyun

3 Haziran 2011 18:21 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, 1980 darbesinin mimarı Kenan Evren'in ifadeye çağrılması ve Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı'nın Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanmasının oyun olduğunu ileri sürdü.

Evren'i ifadeye çağıran savcıyı da eleştiren Batum, "Hiç ağzımızı açmayacağız. Çünkü hukuk sistemi bu. Biz 12 Haziran'da konuşacağız." dedi.

CHP lideri kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın Eskişehir Sıhhıye Meydanı'nda yapacağı miting alanından Haber Türk Televizyonu'nun canlı yayınına katılan Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı Süheyl Batum, geçen yıl Eylül ayının 12'sinde referanduma gidildiğini ve anayasada değişiklik yapıldığını hatırlattı.

"Anayasayı değiştireceklerdi. O zaman '12 Eylül'ü yapanlardan hesap soracağız' dediler." diyen Batum, şöyle devam etti: "Ne zaman yapıldı bu? 12 Eylül'de. Kaç ay oldu, 9 ay. Dokuz ayın 8.5 ayında bir savcı yattı. Seçime 10 kala 'A aklıma geldi' deyip harekete geçti ve 'Ben şimdi Kenan Evren'i çağırayım' dedi. Bizim bilmediğimiz özel bir madde değişikliği mi oldu veya savcı yasada bir değişiklik mi bekliyordu? Yoksa savcı hakikaten şöyle mi dedi; 'Ya ben çok gencim. 12 Eylül denen şeyden bahsediyorlar. Ben bilmiyordum. Acaba hakikaten darbe mi oldu?' diye sağa sola mı sordu acaba? Neyi araştırıyor, darbe yapılıp yapılmadığını mı araştırıyor? 8.5 aydır yatıyor. Seçime 10 gün kala onu ifadeye çağırıyorsunuz. İşte bunların hepsi bir oyun."

Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı'nın Balyoz'dan tutuklanmasının da bir oyun olduğunu iddia eden Batum, "Şimdi Balanlı da bir oyun. Hatırlayın 15 gün önce Bülent Arınç askere çok ağır sözler söyledi. Beklediler ki, asker bir şey söylesin. Bizler söyleyelim. Kılıçdaroğlu, bu oyunu bildiği için çukura bir kere düşene 'ah' derler. İkinci kez düşene ise 'aptal' derler. Hiçbirimiz de ağzımızı açmadık. Neden? Durun bakalım dedik. Bunlar bir şeyler yapacak ve meydana çıkacak. Şimdi Bülent Arınç söylediğinde hepimiz sustuk. Bunun üzerine AK Parti şöyle dedi; 'Ne biçim adamsın, hiç kimseyi konuşturamadın?' Şimdi hemen talimatı verdiler, gözaltılar başladı. Hiç ağzımızı açmayacağız. Çünkü hukuk sistemi bu. Ne zamandan itibaren konuşacağız? 12 Haziran'dan itibaren. İnşallah seçimlerde çoğunluğu sağlayacağız. Biz şu anda Türk halkının düştüğü durumla ilgileniyoruz." ifadelerini kullandı.

Cihan



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,725 µs