En Sıcak Konular

Denktaş'ın durumu...

3 Haziran 2011 17:00 tsi
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi yoğun bakım bölümünde tedavisi süren KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın şuurunun açık olduğu, konuşabildiği, sol tarafında kuvvetsizlik olduğu, kendi kendine soluyabildiği, düne göre çok daha iyi olduğu açı

Hastane doktorları, düzenledikleri basın toplantısında, Rauf Denktaş'ın hastaneye yatırıldığı ilk andan itibaren kendisine uygulanan tedaviyi ve mevcut durumu detaylı olarak anlattı.

Başka hastalıkları da olduğu için Denktaş'ın birden bire iyi olmayacağını tahmin ettiklerini belirten doktorlar, ancak her geçen gün bir adım ileriye gidilmesinin mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Hastane Başhekim Yardımcısı beyin cerrahı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, Denktaş'ın 24 Mayıs Salı günü saat 17. 30 civarında beyin damarı tıkanıklığına bağlı beyninin bir kısmının oksijensiz kalması nedeniyle şuurunun bozulması ve sol tarafında gelişen bir felç nedeniyle hastaneye başvurduğunu ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalesinin ardından YDÜ Hastanesi'ne nakledildiğini hatırlattı.

Denktaş'a YDÜ Hastanesine girer girmez kan sulandırıcı tedavinin yapılmaya başlandığını kaydeden Kaptanoğlu, bir gün sonrasında karşılaşılan klinik bulgularını ve solunum desteğine ihtiyaç duyduğunu anlattı.

Denktaş'a tüp takılması, akciğerinde yaşanan enfeksiyon ve diğer gelişmeleri teker teker anlatan Kaptanoğlu, Denktaş'a uygulanan fizyoterapi, rehabilitasyon ve akciğer fizyoterapisini anımsattı.

Şu an itibarıyla Denktaş'ın şuurunun açık olduğunu, sol tarafında kuvvetsizlik olduğunu, kendi kendine soluyabildiğini ve düne göre çok daha iyi olduğunu söyleyen Kaptanoğlu, Denktaş'ın başka hastalıkları da olduğu için birden bire iyi olmayacağını tahmin ettiklerini, ancak her geçen gün bir adım ileriye gidilmesinin mutluluk verici olduğunu vurguladı. Kaptanoğlu Denktaş'ın hayati tehlikesinin de her geçen gün azaldığını belirtti.

-"ŞUURU AÇIK"-

Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özmenoğlu da, Denktaş'ın tedavisinin 10. gününde olunduğunu ve ilk geldiği güne göre genel durumunun gayet iyi olduğunu, sol tarafındaki felç durumunun devam ettiğini, nörolojik tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Özmenoğlu, Denktaş'ın şuurunun açık olduğunu, sorulan sorulara gayet iyi cevap verebildiğini ve sağ eliyle yazabildiğini, cümle kurmasının gayet iyi olduğunu ifade etti.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Finn Rasmussen de bugün Denktaş'ın daha iyi olduğunu söyledi. Bu haftanın iyi geçtiğini, genel olarak hafta içinde ilerlemeler kaydedildiğini belirten Rasmussen, enfeksiyon sorununun çözümlendiğini ve balgamını kolayca dışarıya atabildiğini belirtti.

Denktaş'ın kendisinden istenilene güçlü bir şekilde cevap verdiğini dile getiren Rasmussen, yüzündeki oksijen maskesinin de bugün, yarın çıkarılacağını kaydetti.

-"DENKTAŞ, TEDAVİ OLMAYA ÇOK İSTEKLİ"-

Anestezi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Altan Şahin ise Denktaş'ın yavaş yavaş yoğun bakımdan çıkma aşamasına gelmek üzere olduğunu belirtti ve enfeksiyonlara duyarlılığı olabileceği için bir süre daha yoğun bakımda tutulacağını belirtti.

Hastane enfeksiyonu konusunda çok dikkatli davranıldığını anlatan Altan Şahin, sadece çok yakınlarının çok kısa süreliğine yanına alındığını ifade etti.

Denktaş'ın yaşı ve yandaş hastalıkları nedeniyle bir sıkıntı yaşanabileceğini, ancak bugüne kadar böyle bir şey yaşanmadığını dile getiren Şahin, Denktaş'ın tedavi olmaya çok istekli ve motive olduğunu vurguladı.

Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kaya Süer de, Denktaş'ın hastaneye yatırılmadan birkaç gün önce bir solunum yolu enfeksiyonu yaşadığını, hastaneye yatırıldıktan bir gün sonra akciğerinde ortaya çıkan enfeksiyonun boğaz florasından kaynaklandığını ve başlanan tedavi ile enfeksiyonun tamamen kontrol altına alındığını anlattı.

Denktaş'ın bugün itibarıyla yapılan tahlillerinde ve kontrollerinde herhangi bir mikro organizmaya rastlanmadığını kaydeden Süer, enfeksiyon konusunda şu anda her şeyin kontrol altında olduğunu dile getirdi.

aa



Bu haber 825 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,198 µs