En Sıcak Konular

Erdoğan: Ey 'the Economist' sen bu ülkeye Fransızsın

3 Haziran 2011 16:20 tsi
Erdoğan: Ey 'the Economist' sen bu ülkeye  Fransızsın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiliz The Economist dergisinde yer alan "CHP'ye oy verin" çağrısına sert tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, aynı derginin, AK Parti için oy verilmesi çağrısında bulunmuş olması halinde de buna karşı çıkacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, partisi tarafından Konya Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, CHP'ye oy isteyen İngiliz The Economist'e de tepki gösterdi.

Erdoğan, konuşmasının başında, "Konya, Selçuklu'dan aldığı mertliği ilim ve irfanı hiç bir zaman terk etmedi. Konya, alimleriyle kumandanlarıyla olduğu kadar şehitleriyle örnek oldu. Bize örnek olduğu için Konya'ya minnet borçluyuz. Konya'ya hizmeti ibadet sayıyoruz. Yüksek hızlı tren hattını tamamladık. Yolcu taşımaya hazır hale geldi. 300 km'ye ulaştığında 1 saat 15 dakikaya inecek. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Hizmet aşkını tohuma dönüştürüp bu topraklara ekmek için yola çıktık. Biz bu yola sizinle çıktık. Konya'yla bu yola çıktık. " dedi. Erdoğan, The Economist'in 'Oyunuzu doğrudan CHP'ye verin" şeklindeki yazısını eleştirdi. Erdoğan, şöyle dedi:

"Uluslararası bir dergi, adını da açıklayayım, 'The Economist'. "Oyunuzu doğrudan doğruya CHP'ye verin" diyor. Bu nasıl bir pervasızlık. Açıkça AK Parti'ye oy verin dese buna da karşı çıkardık. Bu derginin CHP'ye destek vermesi, nasıl bir proje olduğunu ortaya koyuyor. Neymiş, CHP demokrasinin teminatıymış. Bunlar sadece Türkiye'ye değil, CHP'ye de Fransızlar. Eğer CHP'yi biraz tanısınlar, demokrasi ile CHP'nin yanyana gelmediğini, gelemeyeceğini bilirlerdi. Ey The Economist sen bu ülkeye çok Fransızsın. "

cha



Bu haber 942 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,176 µs