En Sıcak Konular

'Ben de kamyoncu bir babanın oğluyum'

3 Haziran 2011 14:33 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şoförlere hitap ederek, babasının da bir dönem kamyon şoförlüğü yaptığını söyledi. 'Babamın mesai arkadaşlarısınız' diye konuşan Davutoğlu, hükümet olarak şoförlerin Türkiye'nin dışa açılan yüzü olduğunu ifade etti.

Konya Şoförler Odası Kurultayı'na katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şoförler tarafından mehter takımı gösterisiyle karşılandı. Bakan Davutoğlu, kurultayda yaptığı konuşmada, hükümet olarak şoförlerin sorunlarının çözümüne yönelik önemli adımlar attıklarını söyledi. 8 yılda 13 bin 600 kilometre duble yol yaptıklarını anlatan Davutoğlu, herkesin seyahat süresince herkesin can güvenliğinin şoförlere emanet olduğunu vurguladı. Ahmet Davutoğlu, iki gün önce konvoyunda meydana gelen kazada, şoförünün becerisiyle muhtemel can kayıplarını önlemeyi örnek gösterdi.

Babasının da bir dönem şoförlük yaptığını anımsatan Davutoğlu, "Bölgeler ve şehirler arasında kültürün de taşıyıcılığını şoförlerimiz yapar. Siz bizim dışa açılan yüzümüzsünüz. Şoförlerimiz ekonominin atar damarlarıdır. Bu nedenle sizlerin can güvenliğinizi düşünmek devletin boynunun borcudur. " ifadelerini kullandı. Yeni dönemde 15 bin kilometre duble yol projeleri olduğunu müjdeleyen Ahmet Davutoğlu, şoförlerin sorunlarını yakından bildiklerini ve çözümü için çalıştıklarının kaydetti. Kurultaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer de katıldı. Bakan Dinçer ise şoförlerin torba yasayla yapılan düzenleme sonrası önemli ölçüde rahatlama sağladığını vurguladı. Bakan Dinçer, yeni dönemde de şoför esnafının sorunlarının çözümüne yönelik düzenlemelerin devam edeceğinin işaretini verdi. Bakan Ahmet Davutoğlu'na üzerine 'Mine'l Aşk' yazan tablo hediye eden şoförler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e de Başbakan Erdoğan'a ulaştırılmak üzere 'ustalık' plaketi verdi.

cha



Bu haber 810 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,976 µs