En Sıcak Konular

Wulf: 'Yabancılara açık olmaya ihtiyacımız var'

3 Haziran 2011 14:27 tsi
Wulf: 'Yabancılara açık olmaya ihtiyacımız var' 'İslam'ın Almanya'ya ait olduğunu' bilinçli olarak Almanya'daki Müslümanları selamlamak ve onlara olumlu mesajlar vermek için söylediğini ifade eden Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, bu açıklamasının ardından 4 bin eleştiri ve 200 pozitif cevap

Halkın İslam korkularını anladığını dillendiren Wulff, farklı dinlerin anayasayı esas alarak birlikte yaşamalarının mümkün olduğunu anlattı ve uyum tartışmalarında İslam'ın kültür, din ve ideoloji olarak ayrılması gerektiğini belirtti.

İslam ile olumlu deneyimlerin eksikliğinden şikayetçi olan devlet adamı, "En çok korku ise, Müslümanların olmadığı yerde." dedi. Almanya'nın dünyada Hıristiyanların özgürlüklerini savunmasının inandırıcı olması için, ilk önce kendisinin diğer dinlerin haklarına riayet etmesi gerektiğini ifade eden Wulff, Türkiye'de Hıristiyanlara verilen hakların yetersiz olduğunu iddia etti.

Dresden kentinde düzenlenen Protestan Kilise Gününde göçmen kökenli gençlerle "Demokrasinin ne kadar uyuma ihtiyacı var?" konulu bir söyleşiye katılan Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, uyumu büyüleyici bir görev olarak tabir etti. Göçmen kökenli vatandaşların topluma daha iyi uyum sağlamaları için daha fazla girişimlerin yapılmasını talep eden Cumhurbaşkanı, çoğulcu toplumun (göçmenlere) daha açık olması çağrısı yaptı.

"Global dünyada sadece birliktelik olacak; ya da hiç bir şey olmayacak." şeklinde konuşan Almanya Cumhurbaşkanı, "Yabancılara açık olmaya ihtiyacımız var." dedi. Cumhurbaşkanı, yeniliklere açık toplumların kapalı toplumlara göre kendini daha iyi geliştireceğine inandığını söyledi. Almanya'da uyumu 'insanın kendisinden bir şey verdiği ve başkasından talep ettiği' büyüleyici bir görev olarak adlandıran Wulff, bunun Almanya'da başarılı bir şekilde birlikte yaşamanın şartı olduğunu ve dünyanın birlikteliğine bir örnek olabileceğini kaydetti.

Uyum sürecindeki sorunları kabul eden Wulff, ilerleme de sağlandığına "İlerleme sağlıyoruz, hızlı değil ama ilerleme sağlıyoruz." diyerek işaret etti. Wulff, dil teşviki ve eğitim konusunda hatalar yapıldığına ve göçmen gençler arasında işsizlik oranının yüksek olduğuna değindi ve bununla birlikte çok sayıda başarı örnekleri olduğuna vurgu yaptı. "Demokrasinin ne kadar uyuma ihtiyacı var" konulu programa çok sayıda göçmen kökenli vatandaşı katıldı. Protestan Kilise Günü, Çarşamba günü akşamı başlamıştı.

CİHAN

 



Bu haber 1,031 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,308 µs