En Sıcak Konular

Kamudaki 230 bin işçiye zam masada

3 Haziran 2011 10:13 tsi
Kamuda çalışan 230 bin işçinin beklediği ücret zammı için Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile Türk-İş yönetimi Trabzon'da bir araya geldi.

Türk-İş Trabzon İl Temsilciliği'ndeki toplantıya Bakan Yazıcı ve Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve diğer yetkililer katıldı. Toplantının ardından, Bakan Yazıcı ve Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, görüşmeler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, "Görüştüğümüz konuları ekonomik çerçeve içerisinde mali konulara ilişkin diğer kamu birimleriyle de müzakere edeceğiz. En kısa zamanda tekrar bir araya geleceğiz. Umuyorum ki biz kamuda çalışan işçilerimizi mağdur etmeyecek, onların beklentilerini karşılayacak, ekonomik dengeleri de gözetecek bir sonuca varırız." dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Kumlu da, 230 bin kamu işçisinin ocak, şubat ve mart aylarında yürürlüğe girecek toplu iş sözleşmesi müzakerelerine başlandığını kaydetti. Mustafa Kumlu, "Bu Sayın Bakan ile üçüncü, dördüncü görüşmemiz. Sayın Başbakan'la, Sayın Bakan'la birlikte görüştük. Bizim hedefimiz, hükümetin de aynı düşüncede olduğunu düşünerek, seçimlerden önce bu sözleşmenin bir an önce bitirilmesidir. Hedefimiz özellikle çalışanların enflasyon altında ezdirilmemesi, düşük ücretlerin yükseltilmesi ve ocak ayında aldığımız ücretlerin iyileştirilmesi. Özellikle biz yüzde 15-20 ve 27'lik dilimlerden etkileniyoruz. Vergide bunun giderilmesi anlamında önerilerimiz oldu. Biz önerilerimizi verdikten sonra tekrar kısa sürede bir araya geleceğiz." dedi.

cihan



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,519 µs