En Sıcak Konular

Suriye'ye yeni anayasa desteği

3 Haziran 2011 09:34 tsi
Suriye'ye yeni anayasa desteği
Her gün birçok kentte mitinge katılan Erdoğan, bir taraftan da devlet işlerini ve Türkiye'yi yakından ilgilendiren gelişmelere de anında müdahale ediyor.

Seçim çalışmalarının yoğun temposu içinde devlet işlerini aksatmayan Erdoğan, Suriye'nin normalleşme adımlarını atması için Esad'ı arayarak anayasa konusunda yardımcı olabileceklerini söyledi. Beşşar Esad genel af ilan edince, Erdoğan kendisini arayarak teşekkür etti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 12 Haziran seçimleri için yoğun tempo içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Her gün birçok kentte mitinge katılan Erdoğan, bir taraftan da devlet işlerini ve Türkiye'yi yakından ilgilendiren gelişmelere de anında müdahale ediyor. Başbakan Erdoğan, son olarak karışıklıkların devam ettiği güney komşumuz Suriye'deki olaylarda ölü sayısının artması nedeniyle Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı telefonla arayarak ülkenin normalleşebilmesi için gereken adımları atmasını istedi. Suriye Devlet Başkanı ile birkaç gün önce telefon görüşmesinde siyasi tutukluların affedilmesi konusunda ricada bulunan Erdoğan, bu talebinin gerçekleşmesi nedeniyle Suriye Devlet Başkanı'na teşekkür etti. Siyasi tutuklularının affedilmesinin olayların önünün alınması için önemli gören Erdoğan, olağanüstü halin de yarar getirmeyeceği mesajını verdi.

ANAYASA TECRÜBESİNİ AKTARACAK

Erdoğan'ın, Esad'dan istediği taleplerin gerçekleşmesi için gereken zamanın en aza indirilmesi için Türkiye'nin devlet tecrübesinden faydalanılabileceği mesajı da verildi. Erdoğan'ın, Esad ile değişik zamanlarda yüzyüze ve telefonla yaptığı görüşmelerde, Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasa konusundaki tecrübelerini de aktardığı öğrenildi. Erdoğan'ın, olağanüstü koşulların ardından yapılmış olsa da 1924, 1961 ve 1982 anayasalarının devlet yönetimini tecrübe etme konusunda çok faydalı olduğunu ve bu tecrübenin Suriye'ye aktarılabileceğini belirttiği öğrenildi. Erdoğan, Esad'a, "Türkiye şu anda da yeni bir süreç yaşıyor. Bu yılın yaz aylarından itibaren yeni ve sivil bir anayasa yazılmasına milletçe başlayacağız. Biz de Suriye'ye Türkiye'nin anayasa yapma tecrübesini aktarabiliriz" dedi.

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER ÖNCELİKLİ

Erdoğan, Suriye'de yapılacak anayasanın çağın modern koşullarına uygun bir şekilde yapılması gerektiğini belirterek, "İnsan merkezli bir anayasa olmalı ve insan hak ve özgürlükleri öncelikli olarak ele alınmalıdır" ifadesini kullandı. Erdoğan, anayasanın bağlayıcı olması gerektiği ve günü kurtarmak amaçlı değil, gelecek adına yapılması gerektiği konusunda da Esad'a çağrı yaptığı öğrenildi. Esad'ın da Türkiye'nin anayasa tecrübesinden faydalanılabileceğini dile getirdiği, ancak reformların kısa sürede yapılmasının zorluğuna da vurgu yaptığı öğrenildi.

yenişafak



Bu haber 911 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,516 µs