En Sıcak Konular

Öcalan'ın tezi CHP'yi karıştırdı

3 Haziran 2011 08:28 tsi
Öcalan'ın tezi CHP'yi karıştırdı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununun çözümüne yönelik ‘akil adamlar kurulu’ önerisi, partiyi karıştırırken BDP’den övgü aldı.

Abdullah Öcalan’ın gündeme getirdiği teklif, CHP’nin ‘ulusalcı’ kanadının ise tepkisini çekti. Bu isimler partiye zarar vermemek için seçimlere kadar konuşmayacaklarını belirtirken, “Çok tehlikeli bir söylem.Öcalan söylemi” şeklinde tepki gösterdi.

KİMİN SÖYLEDİĞİ ÖNEMSİZ

Öcalan’ın ardından, kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’ün dile getirdiği ‘akil adam’ projesine BDP’den tam destek geldi. BDP eski Grup Başkanvekili, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, “Kılıçdaroğlumu Öcalanmı söyledi diye bakmamak gerek. Kimin söylediği önemli değil, doğru bir şeymi söyleniyor buna bakmak lazım. Öcalan da, Ahmet Türk de, Kılıçdaroğlu da, benzer sorunların nasıl çözüldüğüne bakmak için dünyadaki örneklere bakıyor. Akil adam önerisini önemsiyoruz. Akil adam önerisi geçmişle yüzleşmedir. Parlamentoda pratiğe dökülürse partimiz temsilci verir” dedi. CHP’nin samimiyetininMeclis açıldığında teste tabi tutulacağını vurgulayan Yıldız, “CHP’de söylem düzeyinde yenilikler vardır. Fakat pratiğine bakmak lazım” ifadesini kullandı.

ÖCALAN ÖNERDİ

Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır mitingi öncesi açıkladığı ‘akil adamlar kurulu’nu, Öcalan Aralık 2007 ve Ocak 2008’de avukatları ile yaptığı görüşmelerde önerdi. Öcalan, avukatları aracılığıyla şöyle dedi: “Akil adamlar komisyonu kurulmalıdır. Bu akil adamların kimlerden oluşacağı çok önemli. Ben sadece biz seçelim, bizim seçtiğimiz insanlardan oluşsun demiyorum. Devletin de seçeceği kişilerden oluşan bir komisyon olur. Demokratik ilkeler çerçevesinde taraflar arasında görüşmeler yapabilirler.Onların belirleyeceği esaslar çerçevesinde silahlar bırakılabilir. Bu komisyonun belirleyeceği esaslar çerçevesinde gerekli adımlar atılır. Bu yeni bir şey değil, aslında dünyada kullanılan bir yöntem. İrlanda’da, Kosova’da, Güney Afrika’da akil adamlar komisyonuyla sorunun çözümüne gittiler. Bu komisyona AB’den doğru da, Aahtisari gibi ki özellikle onu öneriyorum, insanlar bulunmalı. Bunlar gelip burada benimle de görüşürler.” KapatılanDTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk,Öcalan’ın açıklamalarının ardından, parlamento grup toplantısında Ocak 2008’de öneriyi yineleyerek, Başbakan Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunmuştu.

‘Sağlık sorunları var, dava açacağım’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın mitinginin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. CHP lideri, bir soru üzerine Başbakan Erdoğan’a kendisiyle ilgili sözleri sebebiyle tazminat davası açacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bu kadar ahlaksızlık olmaz. Sağlıklı, düzgün bir terbiye alan insan bu kadar ağır sözlerle bir başka kişiye saldıramaz. Terbiyesinden benim ciddi endişelerim var. Sağlık sorunları var. Kesinlikle gidip tedavi olması lazım. Bunu samimi olarak söylüyorum. Beni sevmeye bilirsin. Korkuyorsun karşıma çıkmaktan, meydanlardan küfür ediyorsun” ifadelerini kullandı.

bugün



Bu haber 1,095 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,577 µs