En Sıcak Konular

KESK'in protestosuna MHP'den alkışlı destek

2 Haziran 2011 21:28 tsi
Artvin'in Hopa ilçesinde göstericilerle polis arasında çıkan çatışma sonucu emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun hayatını kaybetkesi Gaziantep'te sivil toplum örgütü ve bazı siyasi partiler tarafından protesto edildi.

 STK ve parti üyeleri, yürüyüş gerçekleştirerek, AK Parti İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktı. Protestocu grubun, MHP'nin Şahinbey Seçim Yönetim Merkezi'nin önünden geçerken partililer tarafından alkışlanması da dikkat çekti. Grup içerisinde zafer işareti yapanlara MHP'liler de bozkurt işareti yaparak karşılık verdi.

Gaziantep'te, KESK, Eğitim Sen, DİSK, TKP, BDP, SHP ve ÖDP taraftarı bir grup Yeşilsu Parkı'nda toplandı. Protestocu gruba ilk olarak BDP'nin Gaziantep'te desteklediği bağımsız milletvekili adayı Akın Birdal hitap etti. Birdal, yaptığı konuşmasında seçim sürecinin yaklaştığını hatırlatarak, "Çok keskin bir kavşağa giriyoruz. Her türlü provokasyonla, saldırıyla, katliamla, karşı karşıya kalabiliriz. Ama Türkiye'nin emek demokrasi ve barış güçleri AK Parti'nin ve onun saldırgan güçlerinin oyunlarını boşa çıkaracak. " şeklinde konuştu.

Grup daha sonra, Atatürk Bulvarı üzerinden, AK Parti İl Başkanlığı binasına doğru yürüdü. Sloganlar eşliğinde yürüyen yaklaşık 200 kişilik grup, MHP'nin Şahinbey Seçim Yönetim Merkezi'nin önüne geldiğinde ise burada partililer tarafından alkışlandı. Ancak, zafer işareti yapan grup, 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganları attığında MHP'liler de buna bozkurt işaretleriyle karşılık verdi.

Yürüyerek AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan grubun basın açıklaması sırasında, MHP'nin seçim otobüsü grubun yanından geçti. Otobüs içerisinde bozkurt işareti yapan partililer, grup tarafından yuhalandı. Yaşanan bu olayın ardından, grup basın açıklamasına devam etti.

Protestoya katılan STK ve siyasi partiler adına açıklamayı yapan Gaziantep KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Faruk Koç, Hopa'da yaşanan olaylardan dolayı AK Parti'yi suçladı. Koç, "AK Parti'nin Hopa'da gerçekleştirdiği miting öncesinde iktidarın politikalarına, özellikle bölgede kurulması planlanan HES'lere yönelik tepkilerini dile getiren Hopa halkına karşı gazla, tazyikli su ve copla acımasızca mücadele edilmiştir." ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından, grup, AK Parti İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk bıraktı. Grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

(CİHAN)



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,597 µs