En Sıcak Konular

Bahçeli: Bugünkü iktidarın yapacak bir şeyi kalmamıştır

2 Haziran 2011 17:10 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidarın 9 yıldır ülkeyi kaosa sürüklediğini ileri sürerek, bozkurtun nefesinin Recep Tayyip Erdoğan'ın ensesinde dolaştığını söyledi.

Karayolu ile Erzurum'dan Erzincan'a gelen MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 5 kişilik partiliye seslendi. 'Devletin Başına Devlet Gelecek', Erzincan Seninle Gurur Duyuyor' sloganları eşliğinde halka hitap eden Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin 9 yıl süresince ülkeyi kaosa sürüklediğini iddia etti. Bugünkü iktidarın yapacak bir şeyinin kalmadığını ileri süren Bahçeli, "Yorulmuştur, yıpranmıştır. Recep Tayyip Erdoğan'ın kimyası bozulmuştur. Korku bacaklarını sarmış, iktidar olmazsa beni MHP'liler Yüce Divan'a götürür diye eli ayağı titrer olmuştur. Bozkurt'un nefesi Recep Tayyip Erdoğan'ın ensesinde dolaşıyor." dedi.

12 Haziran seçimlerinin ülkenin kaos, kargaşa, kutuplaşma, kriz yaşadığı bir ortamda gerçekleştirildiğini belirten Bahçeli, "Bu seçimler milletin kaderi için iyi bir karar anı olacaktır. Bu seçimler yol ayrımına sürüklenmek durumda kalmış olan Türkiye'nin millet iradesi ile yeni bir telkine fırsat ve imkân tanıyacaktır. Erzincanlı kardeşlerim özel bir mazeretiniz yoksa, mutlaka sandığa gidiniz. İradenizle oyunuzu kullanmalısınız. Ülke sizin- karar sizin. Ülkemizi 9 yıla yakın bir süredir AKP iktidarı yönetmektedir. AKP tek başına iktidar olmuştur. TBMM'de 330'un üzerinde milletvekili desteği ile ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlenmiştir. 2002 yılı ile 2011 yılı arasında geçen 9 yıllık süre içerisinde, başta AKP'ye oy veren aziz kardeşlerim olmak üzere evinizde aşınız kaynıyor, evlatlarınız iş buluyor, gelir seviyeniz artıyor, hayat standardınız yükseliyor, bu ülkede huzurlu, mutlu ve güvenli bir ortamda yaşadığınıza inanıyorsanız, o zaman Sayın Başbakan'ın 'Durmak Yok Yola Devam' deyişine kapılıp onu üçüncü defa iktidar yapabilirsiniz. Ama bu öyle değilse... Onların anlattıkları gibi şeyler olmuyorsa Erzincanlılar olarak 'Yeter artık! Dur ve Git' demeniz lazım. 12 Haziran'da vereceğiniz cevap bu olacaktır." diye konuştu.

'İŞSİZLİK TOPLUMSAL BİR YARADIR'

Türkiye'de yaklaşık 6 milyona yakın genç işsiz olduğunu belirten Bahçeli, "Bu işsizlerin büyük bir kısmı üniversite mezunu olmuş, bazıları okuma imkânı bulamamış, lise mezuniyetine kadar diploma almış fakat belli bir çalışma yaşına gelmiş asgari ücreti kabullenen ve çalışma arzusu taşıyan insanlarımız vardır. Bazıları da var esnaflar olarak işi kötüye gitmiş, dükkânını kapatmış veya bir işyeri işçi azaltmış, dolayısıyla dün işi varken bugün işsiz olan kardeşlerimiz var. Bütün bunlar 6 milyona yakın... Her 4 kişiden bir kişinin işsiz olduğu bir Türkiye var. İşsizlik böyle uzun süre devam ettikçe beraberinde de yoksullaşan bir Türkiye var. Nüfusumuzun yüzde 18'i bugün yoksulluk sınırı altındadır. Yoksulluk sınırının altında kalan insanlarımızın sayısı 13 milyonu bulmuştur." açıklamasında bulundu. Bahçeli, Türkiye'nin önemli bir konusunun da asayişsizlik olduğunu ve özellikle büyük şehirlerin yaşanamaz hale geldiğini ifade etti.

KİMİ YUMURTACILIKTAN, KİMİ GEMİCİLİKTEN ZENGİN OLUYOR

Konuşmasında AKP'nin iktidar olduğu dönemlerde servetine servet katanların olup olmadığı sorusunu gündeme getiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlar yandaştır, hanedan evlatlarıdır. Kimisi yumurtacılıktan zengin oluyor, kimisi gemicilikten, kimisi de başka şeyden zengin oluyor. AKP'yi yönetenlerin bir eli yağda bir eli balda. AKP'nin 8 yıla yaklaşan iktidarında servetine servet katanlar var. Dün at arabası olmayanların, kız veya erkek çocukları olsun fark etmez altına 4 çeker cip çekiyor. Bu böyle devam etmez."

"TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAK İSTİYORUZ"

MHP olarak 9 yıldır AKP iktidarını yakından takip ettiklerini, milletin ve vatandaşın 100 sorununu tespit ettiklerini ve bu yüz soruna karşı 100 çözüm çalışması yapıldığını açıklayan Bahçeli, büyük tahribatı önleyecek, bir toparlanma ve onarım hükümetinin kurulmasına acilen ihtiyaç olduğu kanaatinde olduğunu belirtti. Bahçeli, AKP'nin 3'ncü dönem iktidarının Türkiye'yi felakete ve iç kargaşaya götüreceğini, bu yüzden bu partiye o verilmemesini istedi.

Hükümet olmaları halinde yapacaklarını da anlatan Bahçeli, şöyle konuştu: "Yılda 700 bin gencimize iş bulmakla, bu işsizliğe çözüm bulmayı amaçlıyoruz. Asgari ücreti bugünkü seviyesinden çıkartıp 825 TL'ye çıkarmayı düşünüyoruz. Emekli maaşlarına enflasyon oranı ile ilişkilendirerek artıracağız. Emeklilerimize 13. maaşı Eylül ayında kış önünde vererek ihtiyaçlarını karşılama imkânı sağlayacağız. Ev hanımlarımıza aile sigorta yardımı olarak ayda 320 lira vereceğiz. İlköğretim ve orta okulda okuyanlara ayda 50 lira cep harçlığı vermeyi düşünüyoruz. Beslenme yardımı olarak 45 TL vermeyi düşünüyoruz. Önemli konulardan bir tanesi olarak, 9 milyona aşkın özürlü kardeşlerimiz var. Bu ailelere sosyal destek ödemesi olarak 320 TL, başkasının yardımına muhtaç engelli aylığı olarak 450 TL, özürlü yakını aylığı yani 18 yaşın altında bakıma muhtaç özürlü ailelerine 300 TL vermeyi düşünüyoruz. Yoksullar içinde yakacak, kira yardımı vereceğiz. Yoksullukla mücadeleyi sürekli kılmak lazım. Sizlere Hilal kart sözü veriyorum. Bu Hilal Kart millet devlet bütünleşmesi ile yoksul olana, aziz millet evlatlarına insanca yaşayabilecekleri bir gelir seviyesince desteklenmiş olacaktır.Bu Hilal kartı cebinde taşıyan insanımız kendini güçlü ve huzurlu hissedecektir."



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,513 µs