En Sıcak Konular

'Erdoğan, Beşar'a söyle 'halkın seni'

2 Haziran 2011 16:58 tsi
Değişim İçin Suriye Konferası'na katılan farklı gruplardan muhalif gençler, "Erdoğan, Beşar'a söyle; halkın seni istemiyor." diye seslendi.

Antalya'daki konferansa katılan Suriyeli genç muhalifler, basın aracılığıyla ülkelerinde yaşayan muhaliflere mesaj gönderdi. Suriye'de, göstericilerin arasında yer alamadıkları için üzgün olduklarını söyleyen genç muhalifler, ölüm haberlerinden büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. Farklı gruplardan muhalif gençler, rejim karşıtı gösterilerin devam etmesini isteyerek, direnişçilere şu çağrıyı yaptı: "Sonuna kadar direnin, evlere girmeyin. Bu, kaybedilmeyecek bir fırsat."

Ülkelerine giremedikleri için olayları uzaktan izlemek zorunda kaldıklarına değinen muhalif gençler, "Bu devrimi başarmak için her şeyi yapacağız. Biz Suriyedekilere güveniyoruz. Kalbimiz sizlerle. Keşke sizlerle olabilseydik. Kanımız, canımız, her şeyimizle sizinleyiz. Özgürlüğe ulaşana kadar direneceğiz, her gün sokaklara çıkacağız. Bir isteğimiz var, o da rejimin düşmesi." diye konuştu.

Açıklamaya katılan gençler, özellikle Suriye'deki gösterilere katılan kadınlara dikkat çekerek, "Kadınlar erkeklerden daha kahraman davranıyor. Rejim, kadınlara dışlamayı hedeflese de onlar ön saflarda yer alıyor. Kadınlara sesleniyoruz; bu hareketi devam ettirmeniz gerekiyor." dedi.

Suriyeli genç muhalifler; "Yazıklar olsun. Beşar, barışçıl olmasına rağmen ateş açtı", "Lütfen Erdoğan, ona söyle ki halkın seni istemiyor", "Halkın isteği rejimin düşmesi" sloganları attı.



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,662 µs