En Sıcak Konular

''Boş'' diyene yanıt

2 Haziran 2011 13:41 tsi
Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Projeleri boş' diyenlere cevap verdi.

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Projelerimizin boş olduğunu söyleyen boş laf söylemiş. Bizim projelerimiz dopdolu” dedi. 

Binali Yıldırım, Ak Parti'li kadın milletvekili adaylarıyla Hilton Otel'de düzenlenen kadın derneklerinin toplantısına katıldı.

Toplantı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Ak Parti'nin İzmir'e yönelik projelerini “boş” olarak değerlendirenlerin “boş laf söylediğini” belirterek, “Bizim projelerimiz dopdolu” ifadesini kullandı.

Efes'i denizle buluşturma projesi hakkında bilgi veren Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

“Efes, 8 bin yıl önce denize kıyısı olan bir şehirdi. Şimdi tarih tekerrür ediyor. Efes denizle buluşuyor diyoruz. Denizden isale hatlarıyla antik limana su götürülüyor. Pamucak Limanı'ndan o su denize akıyor. Bu şekilde Efes Antik Limanı ihya edilecek. Projenin özü bu. Proje çalışması başladıktan sonra gerekli izinler alınacak. Şimdi biz projeleri ortaya koyunca herkesi telaş aldı. 'Bizim de böyle projemiz var, biz de düşünmüştük' diyorlar. Düşünceye sınır getirmek doğru değil. Önemli olan düşünceleri projeye dönüştürmektir. Biz bunu yapıyoruz. Farkımız bu.”

“İZMİR'İN TARAFINDAYIZ”

Yıldırım, kadın derneklerinin temsilcileriyle yapılan toplantıda da İzmir'in geleceği planlanırken sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin ve her hizmette kadınların taleplerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Sivil toplum örgütlerinin gönüllülük esasına göre çalıştığını, ancak kamu hizmeti yaptığını anlatan Binali Yıldırım, “Biz İzmir'in tarafındayız. İzmir'i oluşturan sivil toplum örgütleri ile artık beraberiz. Aranızdan biri olarak gücümüz yettiğince İzmir için hizmet edeceğiz. İzmir'in ortak aklı hangi işleri bizden bekliyorsa, kent için hangi rüyayı görüyorsa o rüyayı gerçekleştirmek bizim görevimiz olacak” dedi.

aa



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,140 µs