En Sıcak Konular

Amerika'daki hortumlar bu kez Türkleri vurdu

2 Haziran 2011 10:37 tsi
ABD'nin Massachusetts eyaletinin Springfield şehrini iki saat arayla vuran hortumlar sebebiyle 4 kişi öldü.

Hortum, Springfield şehrinin Batı bölgesinde bulunan Türk Kültür Merkezi (Turkish Cultural Center-TCC) ile iki Ahıska Türkü'nün de yaşadığı evleri kullanılamaz hale getirdi. Eyalet polisi, hortum nedeniyle 33 kişinin yaralandığı bilgisini verdi. Yaralılar içerisinde Ahıskalı ailenin küçük bir kız çocuğunun da olduğu öğrenildi.

Hortumda yaralanan Ahıskalı küçük kız çocuğunun hastaneye kaldırıldığı ve hayati bir tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Springfield'deki devlet okulunda öğretmenlik yapan Harun Çelik, olay sonrasında hortumun vurduğu bölgede bulunan Ahıskalı ailelerin durumunu öğrenebilmek için West Springfield'e koştuklarını söyledi. Gördükleri manzara karşısında büyük üzüntü duyduklarını aktaran Çelik şu bilgileri verdi: "Polis, hortumun yıktığı bölgelere bizleri sokmuyor. Evlerini kaybeden Ahıskalı kardeşlerimiz ile ancak telefon ile irtibat kurabildik. Yalnızca Lütfi Azizov kardeşimizin küçük kız çocuğu yaralanmış. Hastaneye kaldırılan kız çocuğunun hayati bir tehlikesi olmadığını söyledi arkadaşlar. Yine Ahıskalı kardeşlerimizin evlerine yalnızca birkaç ev uzakta bulunan Türk Kültür Merkezi'nin de çatısı uçmuş, pencereleri, kapıları kırılmış.''

Ahıskalı ailelerin her türlü ihtiyacının karşılanması için Springfield'deki Türklerin seferber olacağını aktaran Çelik, ''Ancak Union sokağı üzerinde bulunan kültür merkezinin bu şehir için anlamı çok büyüktü. Kültür merkezi burada çok aktifti ve her zaman burada bir etkinlik, bir program mutlaka oluyordu. Şimdi mübarek üç aylar girdi ve kültür merkezi olmadan onca programı nerede yapacak, nasıl bir araya geleceğiz bilemiyorum? İftar programlarını nasıl düzenleyeceğiz?'' diye yakındı.

Hortumda Lütfi Azizov ile Aziz Tosayev isimli Ahıskalı Türk ailelerin evlerinin yıkıldığı bilgisi elde edildi. Hortumun etkili olduğu bölgede yaklaşık 70 Ahıskalı ailenin yaşadığı tahmin ediliyor.

Yerel saat ile ilk olarak 16:30'da ardından ikincisinin de 18:20'de vurduğu hortumlar eyaletin en büyük şehirlerinden olan Sprinfield de 33 kişinin yaralanmasına neden oldu. Massachusetts eyaleti Valisi Deval Patrick hortumun vurduğu şehri felaket bölgesi ilan ederken bölgeye bin kişilik kurtarma ve arama ekibi gönderdiğini açıkladı. Ağaçları kökünden söken, evlerin çatısını uçurtma gibi havalara kaldıran hortum Springfield şehrini en son bu şiddette 1954 yılında vurmuştu.

HELPING HANDS GÖREV BAŞINDA

Massachuttes'i vuran kasırganın ardından Amerika'da Türkler tarafından kurulan Helping Hands adlı yardım kuruluşu harekete geçti. Springfield şehrinde can ve mal kaybına neden olan hortumların yarasını sarabilmek amacıyla Amerika genelinde kampanya başlatan Helping Hands'in yardım kampanyasına internet adresinden ulaşabiliyor.

cihan



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,692 µs