En Sıcak Konular

Hasan Gerçeker emekli oldu

2 Haziran 2011 08:39 tsi
Yargıtay ve Danıştay'da dün görev süreleri dolan başkanların veda törenleri düzenlendi.

Yaş haddinden emekliye ayrılan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, duygu dolu bir konuşma yaparken, 40 yılık meslek hayatında hiçbir kötü anısının bulunmadığını söyledi. Gerçeker, törende eşi, oğlu ve gelinine teşekkür etti.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile Danıştay Başkanı Mustafa Birden, yaş haddini doldurmaları sebebiyle dün emekliye ayrıldı. Yargıtay'da düzenlenen veda töreninde zaman zaman duygulanan ve gözyaşlarına hakim olamayan Yargıtay Başkanı Gerçeker, "Yapmak isteyip de yapamadığım çok şey oldu." dedi. 40 yıllık meslek hayatında hiç kötü anasının bulunmadığını belirten Gerçeker, sıkıntılı günleri meslektaşlarıyla aşmaya çalıştığını kaydetti. "Bu meslek onurlu olduğu kadar çok büyük bir sorumluluk isteyen bir meslek." diyen Gerçeker, yeni seçilen başkanın da kendisinin bıraktığı bayrağı daha yükseklere götüreceğini söyledi. Heyecanlı ve mutlu olduğunu, dile getiren Gerçeker, yargı bağımsızlığının, temel özgürlüklerin, insan haklarının, insan onurunun ve adaletin en büyük teminatı olduğunu kaydetti. Gerçeker, "Bizlerin hukuk çalışmalarımız, yasaları uygulamamız yanında en baş görevlerimizden biri de yargı bağımsızlığını her zaman koruyup kollamaktır. Bunu yapacağınızdan hiçbir kuşkum yok." açıklamasını yaptı. Konuşmasının bitiminde eşi Saniye Gerçeker ile oğlu ve gelinine teşekkür eden Hasan Gerçeker'in duygulandığı görüldü. Törende daha sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Gerçeker'e onur belgesini verdi. Yargıtay Birinci Başkan Vekili İhsan Akçin ise "Yorucu, sıkıntılı, zaman zaman da bunaltıcı bu hukuk yolculuğunda, bilgi birikiminiz ve soğukkanlı kişiliğinizle Türk hukukuna yaptığınız katkı ve örneksel kişiliğiniz her zaman saygı ile hatırlanacaktır. Bir mesleğin emsal teşkil eden hafızalarda saygın bir isim olarak yer etmek her insana nasip olmaz." değerlendirmesinde bulundu.

DANIŞTAY'DA SİYASî DEVİR TESLİM

Danıştay Başkanı Mustafa Birden'in veda töreninde ise Başkan Vekili Sinan Yörükoğlu'nun siyasî içerikli konuşması dikkat çekti. Birden'in başkanlığı sırasında 'yargının itibarının kaybettirilmesi yönündeki müdahalelere ve siyasî söylemlere muhatap' kaldıklarını öne süren Sinan Yörükoğlu, "Danıştay'ın ayağa sıkılmış bir kurşun, ciğere saplanmış bir hançer, bütün kararlarının taraflı ve yanlı olduğu yönündeki yayınlar karşısında, Danıştay'ın itibarsızlaştırılarak yasal değişikliklere zemin hazırlanması döneminde bu zor görevi üstlendiniz." diye konuştu.

bugün

 



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,700 µs