En Sıcak Konular

Erdoğan'dan 'sözleşmeli' açıklaması

2 Haziran 2011 08:17 tsi
Erdoğan, TRT Haber'de canlı yayınlanan Seçim Özel programında soruları yanıtladı.

Seçimlere ve gündemin diğer önemli başlıklarına dair çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, sözleşmeli personelin durumuyla ilgili olarak da yine önemli açıklamalarda bulundu.

Kamuda sözleşmeli çalışanlarla ve emeklilerle ilgili bir gelişme olup olmayacağının sorulması üzerine Erdoğan, ''Sözleşmelilerle ilgili olarak burada üç yılı doldurmuş olanların, müracaat etmek suretiyle atamalarına yönelik adımlar atılabilir. Burada hazırlıklarımızı şu anda Başbakanlık olarak yapmış durumdayız. Ancak bunların 4/A'ya geçmesi noktasında ise bu yasal düzenleme gerektiriyor. Yasal düzenleme gerektirdiği için inşallah seçimden sonra bunun adımını süratle atacağız'' dedi.

''Üç yıla kadar olanları seçim öncesinde mi olacak?'' sorusuna karşılık Erdoğan, şöyle konuştu:

''Onu şu anda müracaatını yapmaya başlayanlar, bu konuyla ilgili talimatı arkadaşlarıma verdim. Onların atamalarıyla ilgili şey yapabiliyoruz, üç yılı aşanlarla ilgili, onu yapabiliyoruz. Fakat 4/A'ya geçmeleriyle ilgili, yani kadroya geçmeleri noktasında ise bu bir yasal düzenleme gerekiyor -ki bunda da biz kararlıyız- o yasal düzenlemeyi de yapacağız ve sözleşmelileri böylece kadroya almış olacağız. Yasa değişikliğiyle beraber. Bunu gerektirdiği için bunu, bu şekilde yapacağız. Burada da herhangi bir sorun söz konusu değil.''

Erdoğan, ''Sözleşmelilerin çerçevesi belli mi? Sözleşmeli derken hangi grupları kapsıyor?'' şeklindeki soruya ''Bütün hepsini kapsayacak ayrım yok. Milli Eğitimdi, sağlıktı, şuydu, buydu... Nerede varsa'' yanıtını verdi.

''Ağustos öğretmen atamalarında sayı belli mi?'' sorusuna da Erdoğan, ''30 bin'' karşılığını verdi.

Erdoğan, emeklililer konusunda yaptığı değerlendirmede de ''Emekli kardeşlerimizin yanında olan tek iktidarız. Bugüne kadar yanında olduğumuz gibi bundan sonra da olacağız. İntibak sorunları bizim sorunumuzdur, bu işi biz hallederiz. Öyle sırtında yumurta küfesi olmayanlar bu işi yapamaz. Bunlar sadece atıyorlar. Bunlarda hesap kitap bir şey yok'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 2002 sonunda SSK işçi emeklisinin 257 lira aldığını, 2011 yılı ocak ayında ise yüzde 204 artışla 782 liraya çıktığını, aynı dönemde SSK tarım emeklisin aldığı 216 liranın yüzde 226 lira artışla 705 liraya, Bağ-Kur tarım emeklisi 66 lira alırken aylığının 473'e yükseldiğini anlattı.

Erdoğan, Emekli Sandığında ise maaşların 377 liradan, 936 liraya yükseldiğini ifade ederek, ''Biz emeklilerimizi hiçbir zaman imkanlar itibarıyla geçmişte olduğu gibi ne enflasyonda ne imkanlarda geri getirmedik'' dedi.

aa



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,510 µs