En Sıcak Konular

Kaymakam intihar etmiş

1 Haziran 2011 21:51 tsi
Balıkesir’in Havran ilçesi Kaymakamı Orhan Balcı (38), lojmanında beylik silahı ile hayatına son verdiği belirlendi.

Olay, saat 14.00 sıralarında kaymakamlık lojmanından silah sesi duyan polisin olay yerine gelmesiyle ortaya çıktı. Kanlar içinde yerde yatan Balcı, hemen olay yerine gelen ambulansla Edremit Devlet Hastanesi’ne getirildi, ancak Balcı’nın hayatını kaybettiği belirlendi.

Havran Kaymakamı Balcı’nın ölüm haberi Balıkesir ve ilçelerinde şok etkisi yaptı. Acı haberi alan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, 19. Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar ve körfezdeki kaymakamlar ve bazı belediye başkanları ile mülki amirler de hastaneye geldi. Burada bir açıklama yapan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, “Üzücü bir olay yaşadık. Bugün saat 14.00 sularında lojmanında beylik tabancasıyla bir el ateş açmak suretiyle intihar etmiş. Savcılık kendi boyutuyla gerekli incelemelerini yapıyor. Şu aşamada bize düşen cenazenin usulüne uygun olarak kaldırılmasını sağlamak. Bununla ilgili çalışmaları koordine ettik. Adli anlamda cenaze Bursa Adli Tıp Kurumu’na gitti. Oradaki işlemleri bittikten sonra ailesinin görüşleri doğrultusunda defin yeri netleşecek. Üzgünüz. Orhan iyi kaymakamlarımızdan bir tanesiydi. Allah rağbet eylesin. Çok fazla söyleyecek bir şeyimiz yok. Balıkesir olarak üzgünüz. Her hangi bir not bıraktığı konusunda kesin bir bilgi yok. Meslektaşları olarak çok üzgünüz.” dedi.

Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu da çok üzgün olduklarını belirterek, “Söyleyecek bir şey yok herkesin başı sağ olsun." diye konuştu.

Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, gerekli soruşturma ve incelemelerin titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Aydın, "Olayın bizim açımızdan intihar olduğunu söyleyebiliriz. Tabi savcılık soruşturması ve incelemeler devam ediyor. Olay bugün saat 13.45 sıralarında Kaymakam beyin konutunda gerçekleşmiş. Sağ eliyle kalbine tek kurşun sıktığı şeklinde bilgimiz var. Şu anda intihar olayından başka şüpheli bir durumun söz konusu olmadığı anlaşılıyor. İlgili birimlerimizin çalışması ve araştırmalar sürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'Lİ TEKİN'LE PROTOKOL TARTIŞMASI YAŞAMIŞTI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle, aynı tarihte Balıkesir’in Havran ilçesinde bir program düzenlenmiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenlerde protokol krizinin yaşandığı yönünde iddialar gündeme gelmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, programda Kemal Kılıçdaroğlu'na en son söz verilmesini "Bunlar nasıl kaymakam, nasıl vali? Ana muhalefet parti liderinin olduğu yerde kaymakam birinci sırada olur mu? Niye oluyor? Çünkü bu kaymakamlar, valiler hükümetin kaymakamları, hükümetin valileri" sözleriyle eleştirmişti. Havran Kaymakamı Orhan Balcı ise kendisini "Protokol sıralaması doğrudur. Sayın Gürsel Tekin'le polemiğe girmek istemiyorum. Törenlerde genellikle protokolde en üst düzeyde olan kişiler son olarak konuşur. Bu genellikle böyle olur. Sayın Kılıçdaroğlu da bir partinin Genel Başkanı olduğu için bizim de üstümüzde olduğu için son sırada konuşturduk. Burada yanlışlık yoktur doğru bir protokol uygulamasıdır." demişti.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan da törenin protokol kurallarına uygun şekilde gerçekleştirildiğini belirterek Kaymakam Balcı’yı savunmuştu.



Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,588 µs