En Sıcak Konular

Hüseyin Çelik muhalefetten neden özür diledi?

1 Haziran 2011 20:27 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''Yaptığımız baş döndürücü hizmetlerle, muhalefete verdiğimiz hizmetlerden dolayı özür dileriz'' dedi.

Çelik, Karataş bölgesindeki Hafif Raylı Sistem 2. etabının temel atma töreninde, 2002 yılında iktidara geldiklerinde Gaziantep'e yılda 100 bin turist geldiğini, ancak şu anda yılda bir milyon turistin kenti ziyaret ettiğini söyledi.

Yapımı tamamlanan Zeugma Mozaik Müzesi'nin dünyanın sayılı müzeleri arasında olduğunu ifade eden Çelik, Karkamış harabelerinin bulunduğu alanın mayından temizlendiğini ve yakında kazı çalışmalarına başlanacağını bildirdi.

Gaziantep'in artık Zeugma Mozaik Müzesi, Karkamış harabeleri, Rumkale, Yesemek Ören Yeri ve Zincirli Höyük ile tarihi ve turistik bir merkez konumuna geldiğini dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

''Gaziantep bundan böyle sadece bir ticaret şehri olarak anılmayacak aynı zamanda tarihi ve turistik bir konumuyla da dünyada anılacak. Bazı insanlar ve partiler hizmetleri engellemeyi kendilerine marifet sayıyor. Amaçları ise AK Parti hükümetini veya belediyelerini başarısız kılıp halkın gözünde zor durumda bırakmak. Ancak halk, muhalefetin bu taktiklerini bildiği için planlar halktan ters tepki görüyor.

Gaziantep'te 22 kilometrelik raylı sistem yapılması için Devlet Demir Yolları ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında bir süre önce protokol imzalandı. Bu projenin 2 yıl içerisinde hayata geçirilmesiyle günde 100 bin kişi kent merkezinden OSB'ye taşınacak. Gaziantep'te çevre otobanı tamamlandı. Kenti çevre illere bağlayan yolların büyük bölümü duble yola dönüştürüldü.''

Çelik, 2002'de iktidara geldiklerinde Gaziantep'in ihracatının 500 milyon dolar olduğunu şu anda ise 4 milyar doları geçtiğini vurguladı. İktidara geldiklerinde Gaziantep'te bir üniversite varken, bugün üniversite sayısının 3'e çıktığını dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

''Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde öğrenci sayısını 100 bin olarak öngörüyoruz. Hani bir söz var ya, 'çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı vatandaşlarımızdan özür dileriz' diye. Başarımızı kıskanan ve çekemeyen muhalefete ben de bu sözü değiştirerek şöyle söylemek istiyorum. Yaptığımız baş döndürücü hizmetlerle muhalefet partilerine verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Bizim hakkımızda kim ne düşünürse düşünsün, kim ne derse desin, biz çalışacağız, üreteceğiz ve ülkemizi dünyada hak ettiği yere taşıyacağız.''

-''ÇEVRE DOSTU SİSTEM''-

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ise gelişmiş ülkelerin güvenli ve çevreye daha az zarar veren raylı sistemleri tercih ettiklerini ifade etti, hafif raylı sistemin en önemli tarafının ''çevre dostu'' bir sistem olması olduğunu vurguladı.

Kamçı, hem ticaret merkezi, hem de turizm kenti olması nedeniyle Gaziantep'in göç aldığını kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de 7 yıl önce iş başına geldiklerinde, Karataş bölgesinin yollarının taş ve topraktan geçit vermediğini, su ve kanalizasyon sorunu yanında ciddi bir ulaşım sorunu bulunduğunu anımsattı.

Karataş bölgesinin tüm yollarını en kısa sürede asfaltladıklarını, içme suyu ve kanalizasyon şebekeleri yaptıklarını belirten Güzelbey, temelini atacakları 5 bin 575 metre uzunluğundaki hafif raylı sistemin 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağını ifade etti.

Tramvayın saatte 25 kilometre hızla Burç Kavşağından Tren Garı'na 35 dakikada ulaştığını, deneme seferlerinin hala sürdüğünü bildiren Güzelbey, şöyle devam etti:

''İlerde de bu sürat artırınca, bu süreyi 20 dakikaya kadar düşürmüş olacağız. Bu 2. etap projemiz vagonlar hariç 21 milyon 887 bin liraya mal olacak. 10 yeni vagonla birlikte bu maliyetimiz toplam 26 milyon liraya çıkmış olacak. Şu anda birinci etapta 5 vagonla günde 30 bin kişi taşıyoruz. CHP'liler, bu tramvayın çocuk parkındaki çocuklar için yapılan oyuncak tramvay olduğunu iddia ettiler. Allah aşkına soruyorum size, bu tramvayın neresi çocuk oyuncağı. Bu insanları insafa davet ediyorum. Bazıları hizmet yaptırmamayı marifet zannediyor. Ama biz halkımız için yaptığımız tüm bu güzel hizmetlerden dolayı gururluyuz ve mutluyuz.''

Güzelbey, Türkiye'nin en ucuz tramvayını inşa ettiklerini, bu travmayı tamamen Türk mühendis ve işçileriyle inşa ettiklerini belirterek, böyle bir hizmeti kendi teknik ekipleriyle yaptıkları için gurur duyduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Vali Süleyman Kamçı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile çok sayıda davetlininde katıldığı törenle sistemin temeli atıldı.



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,616 µs