En Sıcak Konular

Ağar: DP adıyla seçime gireceğiz 

0 0 0000 00:00 tsi
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, seçimlere Demokrat Parti adıyla gireceklerini, Mehmet Ali Bayar'ın da İzmir'den aday olacağını söyledi.

Adnan Menderes Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağar, Demokrat Parti'nin isim hakkının Ankara Büyükşehir Belediyesinde çalışan bir kişide olduğu ve bu ismi kullanmaya bir müdahalenin olabileceği ihtimaliyle ilgili soruya, bunun aşılabilecek bir konu olduğunu belirtti.

''Kendisinin siyaset yaptığını, dedektiflik yapmadığını'' söyleyen Ağar, ''Demokrat Parti adıyla seçime gireceğiz. Demokrat Parti kimsenin kafasını karıştırmaz. Demokrat Parti müseccel marka, Türkiye'nin en meşhur, en oturmuş partisi. Kıratın olduğu her yerde, herkes işareti alır'' diye konuştu.

Milletvekili adaylığı belirlenmesi ile ilgili soruya ise DYP ve ANAP'ın birleşmesinde bir pazarlığın yapılamayacağını, halkın istediği adayların öne çıkarılacağını söyleyen Ağar, ''Bu bir koyun pazarlığı değil. Ben o pazarlıkların içinde olmam. Siyaset, eşe dosta koltuk sağlama alanı değil. Milletin isteklerini millete verme alanı'' cevabını verdi.

''BAYAR İZMİR'DEN ADAY''

Mehmet Ağar, Mehmet Ali Bayar ile bir anlaşma sağlanıp sağlanmadığı ve İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura'ya adaylık teklifi götürülüp götürülmediği yönündeki soruları ise şöyle cevapladı:

''Sayın Bayar ile bir anlaşma sağlanması gerekmiyor. Mehmet Ali Bayar zaten partimizin üyesi. Her gazete haberine bakarsak, siyaset yapamaz hale geliriz. Bayar İzmir'den aday olacak. Özfatura parti üyesidir, aday olmak istediği takdirde gereken yapılacaktır.''

Ağar, İzmir'den çıkacak adayları açıklamazken, hayatın sürprizlerle dolu olduğunu, herşeyin olabileceğini ifade etti.

İzmir'deki Cumhuriyet Mitingi ile ilgili olarak, kendilerinin organize etmediği bir mitinge katılmalarının mümkün olamayacağını ifade eden Ağar, ''Biz partililerimize engel koymadık. Katılmak isteyenler katılabilir dedik. Ama mitingler konusunda hükümetin bir başarısı var. O da, hükümetin ortaya koyduğu güvensizlik nedeniyle, milyonları meydanlara toplamasıdır'' şeklinde konuştu.
 



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,186 µs