En Sıcak Konular

'12 Haziran eski ve yeninin hesaplaşması'

1 Haziran 2011 17:32 tsi
Halkın Sesi Partisi (HAS) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''12 Haziran'da yapılacak seçimler, eski ve yeni Türkiye'nin hesaplaşması ve dönüm noktası şeklinde olacak'' dedi.

 Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Hatay'da, Tarihi Uzun Çarşı'yı ziyaret ederek, esnafla tek tek tokalaştı ve Ahmediye Camisi bahçesindeki iş yerlerinin de bulunduğu vatandaşlara hitap etti.

Farklı dinlerin, inançların ve yaşam şekillerinin asırlardır bir arada barış içerisinde yaşadığı ve bundan sonra da yaşayacağı Hatay'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Kurtulmuş, buraya geldiğinde insanlığın kadim geçmişini çok güzel bir şekilde hatırladıklarını ve ülkenin geleceğinin parlak olacağına dair inançlarının arttığını söyledi.

Kısa süre önce kurulan partilerinin, Türkiye'nin her yerinde teşkilatlanmasını tamamladığını ve her tarafta büyük ilgi gördüklerini ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Artık son düzlüğe girdik. 12 Haziran seçimleri, eski ile yeni Türkiye'nin hesaplaşması ve dönüm noktası şeklinde olacak. Eski Türkiye'nin siyaset defterleri kapanacak, inşallah HAS Parti'yle yeni siyasi defterler açılacak. Yeni defterin ilk sayfasında, siyasetin dilinin temizlenmesi yer alacak. Türkiye'de kamplaşmaya, kutuplaştırmaya, harekete dayalı siyaset dili yerine birleştiren, bütünleştiren bir siyaset diline ihtiyaç var. Bu dili de ortaya koyan HAS Parti'dir.

Yeni siyaset defterinin ikinci sayfasında, herkesin eşit ve özgür yurttaş olduğu, sadece 4 yıldan 4 yıla oy verme mekanizması değil haklın egemen olduğu bir Türkiye inşa etmektir. HAS Parti, halkın desteğiyle bu süreci başlatacak. Her yurttaşın, Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci sınıf vatandaş olduğu yeni Türkiye'yi hep birlikte kuracağız.''

Yeni siyaset defterinin üçüncü sayfasında toplumsal barışın sağlanmasının yer alacağını vurgulayan Kurtulmuş, hiç kimsenin etnik kökeni, inançları, mezhebi, yaşam tarzı ve düşünceleri dolayısıyla birinci ve ikinci sınıf değil, eşit yurttaş, paydaş olduğu Türkiye'yi her birlikte kuracaklarını kaydetti.

-''TOPLUMSAL BARIŞI İNŞA EDECEĞİZ''

Kurtulmuş, toplumsal barışı, HAS Parti iktidarıyla inşa edeceklerini ifade etti. Defterin dördüncü sayfasında, yeni ekonomiyi inşa etmenin yer aldığını belirten Kurtulmuş, seçkinlerin, azınlığın değil herkesin pay aldığı, üretimin olduğu, tarlalarda üretimin yapıldığı, sokaklarda işsizlerin dolaşmadığı ve fabrikaların çalışmaya başladığı bir Türkiye'yi kuracaklarını söyledi.
Kurtulmuş, milletin oylarını bölmeye, parçalamaya gelmediklerini, aksine bunları derleyip toparlamaya ve bütünleştirmeye geldiklerini kaydetti.

HAS Parti'nin önümüzdeki Parlamentoda en önemli, fonksiyonel, yol gösteren ve yeni ekonominin kurulmasının merkezi olan bir yapıda olacağını ve onların yer alacağı bu parlamentoda, kavga, gürültü, hakaret ve küfür gibi hastalıkların geride kalacağını söyledi.

HAS Parti İl Başkanı Besim Altunöz de kentte örgütlenmelerini hızlı bir şekilde tamamladıklarını ve seçimlere hazır olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Kurtulmuş'a Antakya künefesi ikram edildi. Uzun Çarşı'nın ardından Kurtulmuş, Habib-i Neccar Camisi'ni ziyaret ederek yetkililerden burası hakkında bilgi aldı.

Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek ve milletvekili adaylarıyla konvoy halinde, partililerle buluşmak üzere İskenderun ilçesine hareket etti.

AA

 



Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,775 µs