En Sıcak Konular

YAŞzedelerin yüzü gülüyor

1 Haziran 2011 15:52 tsi
Yüksek Askeri Şura (YSK) kararları ile ordudan ihraç edilen askerlerin şimdilerde yüzü gülüyor.

Yüksek Askeri Şura (YSK) kararları ile ordudan ihraç edilen askerlerin şimdilerde yüzü gülüyor. Referandumun ardından yapılan düzenlemelerle hakları yeniden iade edilen YAŞ mağdurları, "12 Eylül'deki referandumda yüzde 58 gibi bir oranla 'evet' deyip zulümlere 'dur' diyen aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Hakikaten hayaldi gerçek oldu." dedi.

YAŞ kararları ile 28 Şubat döneminde bin 700'e yakın subay ve astsubay Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edildi. Bir anda işsiz kalan eski askerler zor günler geçirdi. Mağdurlardan biri 1999 yılında ihraç edilen Yüzbaşı Güray Balatekin. Balatekin, "Üç çocuk hasta bir eş ve yapacak bir iş olmayan durumdasınız ve eşim 15 gün sonra da hayata gözlerini kapadı, rahmetli oldu. Hakikaten zor günlerdi çalacak bir kapınız yok hukuki manada yok, maddi manada yok." diyerek geçirdiği zor günleri anlattı.

Referandum sonrası haklarının iade edildiğini belirten Balatekin, "12 Eylül'deki referandumda yüzde 58 gibi bir oranla 'evet' deyip zulümlere 'dur' diyen aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Hakikaten hayaldi gerçek oldu. Süratle belgelerimiz geliyor bizden süratle geriye dönüş ile ilgili formlar doldurmamız isteniyor. Bire bir bütün özlük haklarımız silahlı kuvvetlerde dengimiz neyse verildi. Devlet kurumlarında çalışmak isteyenlere bilgi ve deneyimlerine göre 'araştırmacı kadrosu' adı altında iş imkanı sağlanacak. İsteyenler ise emekli olabiliyor. Devletin bütün kurumlarında üniversitelerde bakanlıklara bağlı kurumlarda atama yapılabilecek. Burada güzel bir çalışma yapıldığını görüyoruz. Cenab-ı Allah'a şükürler olsun, milletimize şükranlarımı sunuyorum. Ve başbakanımıza hassaten ve ekibine de teşekkürlerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.

Bir diğer YAŞ mağduru Pilot Binbaşı Mustafa Hacımustafaoğlu ise, atılmadan önce bir hafta kötü muameleye maruz kaldığını söyledi. "Sorgulama esnasında yalan makinesine bağladılar. Yalan makinesi bizim hukuk sistemimizde delil olarak kabul edilen bir cihaz değil." diyen Hacımustafaoğlu, "Bu yönde olumlu adım atılmasına vesile olanlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)



Bu haber 939 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,908 µs