En Sıcak Konular

Demirtaş: Hepimiz eşkıyayız

1 Haziran 2011 15:12 tsi
Demirtaş: Hepimiz eşkıyayız BDP destekli bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın Hopa'da meydana gelen olaylarla ilgili sözlerini değerlendirdi.

Selehattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın 'Eşkıya Hopa'da da şehre indi' dediğini hatırlatarak "Senin siyasi partinin, siyasi hareketinin sonunu işte bu eşkıyalar getirecek, hepimiz eşkıyayız" dedi.
 
BDP destekli bağımsız milletvekili adayı Demirtaş şöyle konuştu:

Hopa'da ve Karadeniz'de halka yönelik büyük baskılar yapıldığını iddia ederek "AK Parti kendine göre en küçük bir muhalefete bile tahammül göstermiyor, Kürt olsun, Laz olsun Çerkez olsun edemiyor. Kimse AK Parti'ye muhalefet edemez, kimse sokağa meydana çıkamaz. Çıkarsa AK Parti'nin polisinin, gazıyla, copuyla panzeriyle karşılaşır.
 
İşte Hopa'da bunu gördüğünüz. Şimdi Başbakan 'Eşkıya Hopa'da da şehre indi' diyor. Yani sokağa inen mücadelen eden herkesi eşkıya olarak tanımlıyor. Ben de buradan bir kez daha söylüyorum senin siyasi olarak siyasi partinin, siyasi hareketinin sonunu işte bu eşkıyalar getirecek, hepimiz eşkıyayız. Öyleyse hepimiz eşkıyayız.

Hopa'da AK Parti'nin zulmüne karşı ve faşizmine karşı direnen Karadeniz halkını selamlıyoruz. Hakkari'den onlara selam gönderiyoruz, onların direnişini de kutluyoruz. Bu güne kadar bu halk bu mücadeleye çok şey kattı. Bundan sonra biz artık istiyoruz ki artık bu halk baskı, zulüm altında yaşamasın.

Hizmet sırası bizdedir. Seçilmişlerimizle meclislerimizle kuracağımız Demokratik Özerklikle artık halka hizmet etmek istiyoruz. Bu halkın demokratik özerkliğini kendi ellerimizle inşa etmek istiyoruz. Bütün sorun ve sıkıntıları da biz kendi özgücümüzle çözmeye adayız diyoruz.

Bu nedenle 12 Haziran seçimleri dönüm noktası olacaktır. Artık bu halk kendi topraklarında kendi anavatanında kendini yönetmenin referandumunu yapacak 12 Haziran bizler açısından bütün dünyaya artık yeter (Edi Besse) demenin son günü olacaktır.

haber 7



Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,595 µs