En Sıcak Konular

Yunan vekiller mecliste mahsur kaldı

1 Haziran 2011 13:10 tsi
Yunanistan'da "bıkkınlar ve öfkeliler hareketi", büyük şehirlerin meydanlarındaki protesto gösterilerini sürdürüyor.

Atina'da dün parlamento girişini kapatan göstericiler, milletvekillerinin çıkışını engelleyerek gerginliğe sebep oldu.Atina'da parlamentonun da bulunduğu Sintagma meydanında dün 7'inci gösterisini yapan binlerce "bıkkın ve öfkeli vatandaş", hükümet, siyasiler, AB ve IMF'yi protesto gösterilerini sürdürdü. Önceki günler hiçbir sorunun yaşanmadığı barışçıl protesto gösterilerinde dün gece kısa süreli gerginlik yaşandı. Dün gece meclisin girişini kapatan göstericiler, milletvekillerini protesto etti. Çalışmalarını tamamlayan vekillerin meclisten çıkışını engelledi. Bir süre mecliste mahsur kalan milletvekilleri, polisin yoğun güvenlik önlemi altında oluşturduğu güvenli şeridi yardımıyla ayrılabildi. Milletvekillerinden bir kısmı ise ulusal parkın bulunduğu ağaçlık bölgeden itfaiyenin el fenerleriyle kaçmak zorunda kaldı.

"ÜLKE ESARET ALTINDA; RUSYA VE ÇİN'DEN KREDİ ALALIM"

Atina'da Atina Üniversitesi'nin çağrısı üzerine "bıkkınlar ve öfkeli vatandaşlar", akademisyenlerin nutuk attığı bir gösteri düzenledi. Ünlü müzisyen Mikis Theodorakis'in de konuştuğu etkinlikte AB ve IMF memorandumu ile siyasi partileri kasteden Atina Üniversitesi Rektörü Theodoros Pelegrinis, "Ülkemiz, esaret rejimi altında bulunuyor" dedi. Diğer akademisyenlerin konuşmasında da sık sık "işgal" ve "ihanet" kelimeleri kullanıldı.

Mikis Theodorakis ise "Umut vaat eden bağımsız Yunan gençlerin "bıkkınlar-öfkeliler hareketi" heyecanını selamlıyoruz." dedi. Ekonomik krizin sorumlusu olarak siyasileri ve yabancı ittifakları gösteren ünlü besteci, "Rusya ve Çin gibi ülkelerden 'makul faizle' kredi talep edilmesini ve ulusal zenginlikleri kullanma hedefine yönelik ihaleler için anlaşma yapılmasını" önerdi.

cihan



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,549 µs