En Sıcak Konular

'Ecevit'in hayatına kastedenleri aday gösterdi'

1 Haziran 2011 12:45 tsi
'Ecevit'in hayatına kastedenleri aday gösterdi' DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP'ye yüklendi: "Madem sahip çıkıyorsun, Ecevit'in hayatına kastedenleri, onun için 'Yetersizdir' diyerek mahkemeye başvurup vasi tayin edenleri, listende seçilecek yerde neden aday gösteriyorsun?"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, birilerinin merhum Bülent Ecevit'in kasketini ve gömleğini giyip Ecevitçi görünmeye çalıştığını belirterek, "Madem sahip çıkıyorsun, Ecevit'in hayatına kastedenleri, onun için 'Yetersizdir' diyerek mahkemeye başvurup vasi tayin edenleri, listende seçilecek yerde neden aday gösteriyorsun?" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Denizli'ye gelen Türker, il başkanlığının bulunduğu Delikliçınar Meydanı'nın yanında, parti otobüsünün kapısını açarak halka hitap etti.Ulusal medyada, genel seçime sankisadece üç parti ve Güneydoğu Anadolu'dan bağımsız adayların girdiği gibi bir dayatma olduğunu iddia eden DSP Lideri Türker, "Bu seçim, halkın gerçekten seçimi olacaktır. Halkımız ya egemenlerin ve emperyalistlerin medya eliyle kullandıklarını seçecek ya da kendisine sahip çıkacak, kendi içinden çıkacak partilerin adaylarını seçecek. Seçim günü yaklaştıkça Türkiye'de gerginlikler başladı. Siyaset neden gerginleştirilmek isteniyor? Çünkü belli insanların, belirlenmiş kişilerin dışında halkın tercih yapması engellenmek istenmektedir. Biz demokratik solcular, Türkiye'nin gergin bir ortamda seçime gitmesinden yana değiliz. Seçim bittikten sonra meselelerin çözümleri, masa başında ve gergin olmayan bir ortamda bulunacaktır." şeklinde konuştu.

CHP'nin, "DSP neden seçime giriyor?" diye sorduğunu söyleyen Masum Türker, şunları kaydetti: "Neymiş, yüzde 1 oy almışız. Ne zaman? 10 yıl önce. Öyleyse neden korkuyorsunuz? Onlar Atatürk'ü unuttu. Biz Atatürk milliyetçiliğini bu seçimde öne çıkarıyoruz. Onlar Dersim'le birlikte Atatürk'ü yargılayacak. Biz Atatürk'e uzanacak eli ve dili, asla ve asla var etmeyiz. 'Kesmek' demek istemiyorum, sustururuz. Ecevit, demokratik solcu olarak öldü. Birileri kasketini, gömleğini giyerek Ecevitçi olamaz. Hayattayken ona ne dediğine bakılır. 30 yıl Ecevit''e 'Bölen' diyeceksin, şimdi sahip çıkacaksın. Madem sahip çıkıyorsun, Ecevit'in hayatına kastedenleri, mahkemeye başvurup vasi tayin ettirenleri listende seçilecek yerde neden aday gösteriyorsun?"

cihan



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,510 µs