En Sıcak Konular

KCK Diyarbakır esnafını tehdit etti

1 Haziran 2011 10:49 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Diyarbakır'da yapacağı mitinge halkın gitmesinden rahatsız olan terör örgütü yandaşlarının dün gece boyunca evleri gezerek vatandaşları tehdit ettiği, bildiriler dağıttığı ifade ediliyor.

Tehditler üzerine başta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi olmak üzere esnafın büyük çoğunluğu işyerini açmadı.Doğu ve Güneydoğu'da esnafı günah keçisi yaparak her olayda işyerini kapattırarak zarara uğratan terör örgütü Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Diyarbakır'da yapacağı miting öncesinde de aynı yönteme başvurdu. Terör örgütü bu sefer doğrudan 'kepenk kapatın' çağrısı yerine tehditler savurarak halkın mitinge gitmesini engellemeye çalıştı. Dört gün önce internet üzerinden açıklama yapan terör örgütü mitinge gidenlerin 'kana bulaşacağı'nı belirterek Diyarbakır halkını ölümle tehdit etmişti. Dün gece ise Diyarbakır'da BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili Emine Ayna'nın da katıldığı bir yürüyüş düzenleyen partililer, daha sonra işyeri açık olan esnafları, çay ocaklarını, kafe ve lokantaları gezerek vatandaşları tehdit etti. Terör örgütü yandaşları evleri de gezerek, "Yarın mitinge kimse gitmeyecek. Giden olursa hem köşe başlarında hem da miting alanında adamlarımız var. Gözlem altında olacaksınız bilginiz olsun" diyerek gitmemelerini, gitmeleri halinde kendilerine zarar vereceklerini anlattı.

DİYARBAKIR ESNAFI: PERİŞAN OLDUK KİMSE FERYADIMIZI DUYMUYOR

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde şuana kadar esnafın büyük kısmını işyerini açmadı. Esnaflar, işyerinin önünde durarak birbirine bakıyor, açıp açmama konusunda karar veremiyor. Bazı esnaflar ise kepenklerini yarıya kadar açarak önünde oturuyor. İşyerini açmayan Emek Caddesi'nden bir esnaf, "Bu kepenk kapatmalardan dolayı perişan olduk. Kimse feryadımızı duymuyor. İki gündür 'Başbakanı protesto edin' diyorlar. Bu sefer 'kepenk kapatın' demediler ama 'Kürt özgürlük hareketine destek vermek isteyenler işyerini de açmasın' diyorlar. Bu durumda açsak bir dert açmazsak başka dert." diye konuştu.

Bu arada bazı cadde ve sokaklarda çöpler toplanırken bazı yerlerde toplanmaması dikkat çekti.

cihan



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,205 µs